همزمان با شدت یافتن کارزار فشار حداکثری ایالات متحده علیه رژیم حمهوری اسلامی که با هدف تغییر رفتار توسعهطلبانه و اقدامات ماجراجویانه رژیم در منطقه و جهان، و نیز جلوگیری از تلاش جمهوری اسلامی برای دستیابی به تسلیحات هستهای جریان دارد، روند نزولی ارزش پول ملی ایران در هفتههای اخیر شتاب بسیار بیشتری پیدا کرده است.
بنابر گزارش وبسایتهایی که نرخ ارز را رصد میکنند و همچنین بر اساس اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی، ارزش پول ملی ایران مقابل هر دلار آمریکا روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه در ساعاتی از روز به ۳۰ هزار تومان رسید و به این ترتیب رکورد تازهای از بیارزش شدن ریال رقم خورد.
همچنین سایت اقتصاد نیوز گزارش داد که هر دلار آمریکا روز پنجشنبه در بازار ایران ۲۹هزار و ۸۵۰تومان قیمت گذاری شده است. هر یورو نیز در بازار ارز ایران ۳۴ هزار و ۷۵۶ تومان معامله شد و هر پوند نیز به قیمت ۳۸ هزار و ۲۷۸ تومان رسید.
در همین حال قیمت سکه و طلا هم در روز پنجشنبه افزایشی بوده است، به طوری که براساس گزارشهای غیررسمی در شبکه های اجتماعی قیمت هر سکه در بازار ایران به ۱۵ میلیون تومان رسیده است و رسانه های داخل ایران نیز قیمت سکه را امروز ۱۴ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان اعلام کردهاند. همچنین نیم سکه به قیمت ۷ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ربع سکه هم ۵ میلیون تومان به فروش رسیده است.
افزایش دوباره قیمت دلار در ایران واکنشهای بسیاری را نیز در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته است.
خدا را شکر قیمت دلار رند ۳۰،۰۰۰ تومن شد تا دیگه مشکلی برای ضرب و تبدیل نداشته باشیم 🙃 pic.twitter.com/GcMjbV4YXn
— Parham (@21aban) October 1, 2020
قیمت لحظه ای
— Hesam (@hepour_) October 1, 2020
1399-07-10
10:50:26
قیمت #دلار #صرافی_آزاد 30,000 تومان
پ.ن: میخوام بهش بی توجه باشم اما میشه واقعا؟🤬🤬🤬
پرزیدنت ترامپ یک سال پس از ورودش به کاخ سفید، با اعلام این که برجام در تضاد فاحش با منافع ملی آمریکا و متحدان منطقه ای آن است، از آن توافق خارج شد و در راستای کارزار فشار حداکثری، تحریمهایی که با اجرای برجام برداشته شده بود را دوباره به جریان انداخت.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در خرداد ۱۳۹۷ راهبرد جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، ۱۲ شرط آمریکا برای مذاکره با ایران برای رسیدن به توافق جدید را اعلام کرد.
دولت ایالات متحده بارها تاکید کرده است که تا رژیم حاکم بر ایران مثل یک حکومت عادی رفتار نکند، و از حمایت از گروههای تروریستی دست بر ندارد، تحریمها با حداکثر فشار ممکن ادامه خواهد داشت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در آذر ماه سال گذشته درباره وضعیت اقتصادی ایران گفته بود: «ایران اکنون پر از قیام و شورش است. ما تحریمهای شدیدی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کردیم. رشد اقتصادیشان ۲۵ درصد سقوط کرد. ما هرگز نمیتوانیم اجازه بدهیم که رژیم ایران سلاح هستهای داشته باشند. آنها به شورشیان سلاح میدهند.»
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده شامگاه شنبه ۲۹ شهریور در بیانیهای بازگشت همه تحریمهای سازمان ملل متحد علیه ایران را، که پس از اجرای توافق هستهای سال ۱۳۹۴ بین جمهوری اسلامی و قدرتهای جهانی برچیده شده بودند، رسما اعلام کرد.