با وجود هشدار هفته پیش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نسبت به وخیم تر شدن همه گیری کرونا در ایران، وخامت وضعیت بحرانی کووید۱۹ در ایران ادامه دارد و رکورد جدیدی در تعداد جان باختگان به جای گذاشته است.
وزارت بهداشت ایران، روز دوشنبه ۲۸ مهر اعلام کرد که در شبانه روز گذشته ۳۳۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۳۰ هزار و ۷۱۲ نفر رسید. از ۹ ماه پیش که شیوع کرونا در ایران آغاز شد، این بالاترین میزان مرگ بر اثر کرونا در یک روز است.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی، همچون آمارهای چین و روسیه، به شدت مورد تردید است و بنا بر شواهد و مدارک موجود و تناقضات مشاهده شده در آمارهای ارائه شده نهادهای مختلف، میتوان گفت که اطلاعرسانی درستی در مورد شمار واقعی مبتلایان و جانباختگان انجام نمیشود. سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است. ایرج حریرچی، معاون وزارت بهداشت ایران ۸ ماه بعد از آغاز کرونا، ۲۳ مهرماه اعتراف کرد که آمار واقعی مرگ بر اثر کرونا بسته به استانها، بین یک و نیم تا ۲.۲ برابر آمار رسمی است.
موج سوم همه گیری کرونا در ایران در پی برگزاری مراسم محرم، برگزاری آزمون سراسری ورودی دانشگاهها، و بازگشایی مدارس آغاز شد.
در حال حاضر به جز سه استان هرمزگان، فارس و گلستان که در وضعیت هشدار قرار دارند، سایر استانها وضعیت قرمز دارند. در این بین، دولت ایران محدودیت هایی از جمله جریمه برای نزدن ماسک و ممنوعیت سفر به تعدادی از شهرهای ایران اعلام کرد که به اعتقاد شهروندان و کارشناسان بسیار دیر و ناکارآمد بوده و نادرست اجرا شده است.
تعدادی از شهروندان در گفت و گو با صدای آمریکا اعلام کردند که دولت ایران نتوانسته روش درست و اصولی در مقابله با کرونا اتخاذ کند و اکنون با وحشتناک شدن شرایط، ناکارآمدی خود را گردن مردم میاندازد و قصد دارد جریمه آن را از مردم بگیرد.
ایالات متحده از زمان آغاز کرونا نسبت به پنهانکاری و ناتوانی مقامات جمهوری اسلامی ایران هشدار داده بود.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه ۹ اسفند در نشستی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان، با توجه به سابقه پنهانکاری مسئولان جمهوری اسلامی گفته بود، رژیم ایران تمایلی ندارد که درباره شیوع ویروس کرونا اطلاع رسانی کند و من نگران هستم آنها اطلاعات مهمی را پنهان کرده باشد.
شرایط بحرانی کرونا در ایران در شرایطی ادامه دارد که همچنان مقامات حکومتی سانسور رسانهای شدیدی را اعمال می کنند. روزنامه «جهان صنعت» از جمله رسانههایی بود که در اواسط مرداد ماه و پس از انتشار مصاحبهای با یک عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد نادرستی آمار رسمی ایران، توقیف شد.