بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، از بیستم تا بیست و یکم اردیبهشت، ۱۸ هزار و ۱۳۳ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور تأیید شد.
همچنین ۳۰۷ نفر جان خود را در اثر ابتلا به کووید-۱۹ از دست دادند و تعداد کل جانباختگان به ۷۵ هزار و ۵۶۸ نفر رسید.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
رونمایی از اولین تولید انبوه واکسن برکت
اولین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت، که بنا به گزارشها ۳۰۰ هزار دز است، روز سهشنبه ۲۱ اردیبهشت در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام دراستان البرز، رونمایی و آماده تحویل به وزارت بهداشت شد.
مدیر اجرایی این طرح، گفت خط اول تولید صنعتی این واکسن با ظرفیت سه میلیون دز در ماه آماده بهرهبرداری است و تا پایان شهریور نیز توان عرضه ۲۰ میلیون دز واکسن در ماه ایجاد خواهد شد.
محمد رضا شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو، نیز در این مراسم رونمایی گفت تا فروردین آینده، ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دز واکسن ایجاد خواهد شد و آن را «معجزه» خواند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت که ایران در حال حاضر «صادرکننده همه اقلام مربوط به کرونا» است.
با رونمایی از اولین محصول تولید شده «کووایران برکت»، مینو محرز، مسئول تیم نظارت بر فاز مطالعات بالینی واکسن «کوو ایران برکت»، گفت با تولید واکسن ایرانی دیگر نیاز به واردات واکسن از کشورهای خارجی نیست.
خانم محرز گفت، واکسن برکت از لحاظ ایمنی و اثربخشی «تمام فاکتورهای لازم» را دارد.
به گفته حجت نیکی ملکی، رئیس مرکز اطلاع رسانی ستاد اجرایی فرمان امام، پس از صدور مجوز استفاده از واکسن برکت، واکسیناسیون عمومی با این واکسن آغاز خواهد شد.
اعلام پایان واکسیناسیون افراد هشتاد سال به بالا و ادامه بینظمی در واکسیناسیون
حدود دو هفته پس از آغاز واکسیناسیون افراد هشتاد سال به بالا در ایران، علیرضا رئیسی از پایان این دوره از واکسیناسیون تا بیست و دوم اردیبهشت خبر داد.
آقای رئیسی گفت: «اگر آخر هفته واکسن به دستمان برسد، واکسیناسیون سالمندان ۷۵ سال به بالا را آغاز می کنیم که تعداد آنها حدود ۹۷۰ هزار نفر است.» وی گفت که پس از آن نوبت به واکسیناسیون ۷۰ تا ۷۵ سالهها میرسد که «بالای دو میلیون نفر هستند.»
با این حال هنوز در فضای مجازی، خبرهایی مبنی بر بینظمی در واکسیناسیون و افراد بالای هشتاد سال که به رغم ثبتنام در سامانه تازه راهاندازی شده هنوز واکسن دریافت نکردهاند، دیده میشود. عدهای نیز میگویند هنوز آن طور که وعده داده شده بود پیامکی برای ثبتنام دریافت نکردهاند.
علیرضا رئیسی با اشاره به بینظمیها در انجام برنامه واکسیناسیون گفت: «زودتر این بی انضباطی را جمع کنید. قرار نیست هر طور خواستید به هر کسی واکسن بزنید. ما باید بگوییم چه کسانی واکسن دریافت کنند.»