سخنگوی جامعه جهانی بهائی در رابطه با اخبار مربوط به بازداشت و آزار بهائیان طی ماههای گذشته، وسعت بازداشتهای اخیر شهروندان بهایی در ایران را «نگرانکننده» و وضعیت را «وخیم» ارزیابی کرده است.
فرهاد ثابتان، سخنگوی جامعه جهانی بهائی، در گفتگو با صدای آمریکا گفت، دستکم در طول سه ماه گذشته موج جدیدی از بازداشتها با هجوم به منازل بهائیان و توقیف اموال آنها همراه بوده است. در شهر اصفهان دستکم ۱۰ زن بهایی بازداشت و حداقل خانه چهارده شهروند دیگر تفتیش شده است. هفت شهروند بهایی نیز در شیراز بازداشت و منازل آنها مورد تفتیش قرار گرفته و در بابل نیز یک نفر به نام منیژه اعظمیان بازداشت شده است.
وی در ادامه افزود، در بندرعباس دستکم سیزده نفر و در مشهد نیز چهار شهروند بهایی به نامهای نیکا پاکزادان، ساناز اسحاقی، نکیسا حاجیپور، و نغمه ذبیحیان بازداشت و به زندان منتقلشدهاند. از این تعداد پنج نفر از شهروندان بندرعباسی در حال حاضر به مرخصی اعزام شدهاند.
آقای ثابتان با اشاره به این که وسعت بازداشتهای اخیر در ایران باعث نگرانی است، میگوید: «تمامی این شهروندان بهایی، صرفا به دلیل بهایی بودن بازداشت شدهاند.» به گفته وی اتهام این شهروندان نیز از دیدگاه جمهوری اسلامی «عضویت در فرقه ضاله بهائی» اعلام شده است.
سرویس خبری جامعه جهانی بهائی نیز در آخرین گزارش خود که نسخهای از آن به صدای آمریکا ارسال شده اعلام کرده است که: «به نظر میرسد موج اخیر، حاکی از پیادهسازی برنامهٔ گستردهتر دولت ایران برای افزایش آزار و سرکوب این جامعه است که بزرگترین اقلیت دینی غیرمسلمان کشور به شمار میرود.»
در این گزارش با اشاره به توقیف زمینها و املاک بهائیان در روستای ایول و منع بهائیان تهران از دفن عزیزان خود در قطعهای از گورستان خاوران که قبلاً به آنها اختصاص داده شده آمده است که، این وقایع یک کارزار وسیع دولتی را شکل میدهند که هدفش نابودی سیستماتیک جامعۀ بهائی به عنوان یک جامعهٔ زنده و پویا است.
سخنگوی جامعه جهانی بهائی همچنین با اشاره به این که در یک مقطع زمانی احتمال دارد موارد بازداشت شهروندان بهایی کم شود، به صدای آمریکا گفت: «تصور آنکه در هر زمانی بهاییان از فشار دولت مصون هستند، درست نیست و این چیزی است که ما داریم تجربه میکنیم.» وی همچنین افزود، جمهوری اسلامی در حالی اتهاماتی مانند برهم زدن امنیت کشور و جاسوسی برای کشورهای دیگر را به شهروندان بهایی نسبت میدهد که تا امروز هیچ سند و مدرکی که در دادگاه مورد قبول باشد ارائه داده نشده است.»
آقای ثابتان میگوید: «ما واقعا حاضر نیستیم که بهائیان تافته جدا بافتهای باشند. ولی اگر دستگیر میشوند مقامات جمهوری اسلامی موظف هستند که مدارک قانونی و دادگاههای قانونی اجرا کنند و اگر جرمی مرتکب نشدهاند، این قدر بهائیان ایران را اذیت نکنند.»
وی همچنین با اشاره به برنامههای تلویزیونی اخیر صداوسیما جمهوری اسلامی که در راستای نفرت پراکنی علیه شهروندان بهایی تهیه و منتشر میشود گفت: «اخیرا دوباره یک برنامه تلویزیونی پخش شده به نام مثل ماه که برای نفرت پراکنی علیه جامعه بهایی و بهائیان ایران است و این از سلسله کمپینهای رسانهای است که بر ضد جامعه بهایی است. یعنی در حقیقت هدف و انگیزه یک جور ایجاد نفاق بین جامعه بهایی، شهروندان بهایی و هموطنان ایرانی است که متاسفانه به طور مستمر ادامه دارد.»
وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی نیز اوایل اردیبهشت ماه سال گذشته در گزارش سالانه خود بار دیگر نسبت به وضعیت آزادیهای دینی و مذهبی در ایران ابراز نگرانی کرد؛ در بخشی از این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی بیش از پیش اقلیتهای مسلمان، به ویژه اهل سنت و دراویش، و همچنین پیروان ادیان و مذاهب دیگر، از جمله بهاییان و مسیحیان، را هدف قرار داده است.