لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۶

پس از مسدود شدن دائمی حساب کاربری دونالد ترامپ، ارزش سهام «توییتر» سقوط کرد


حساب کاربری پرزیدنت دونالد ترامپ
حساب کاربری پرزیدنت دونالد ترامپ

پس از مسدود کردن دائمی حساب کاربری پرزیدنت دونالد ترامپ توسط «توییتر»، ارزش سهام این شبکه اجتماعی هفت درصد سقوط کرد و از ارزش این شرکت ۲.۵ میلیارد دلار کاسته شد.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، این سقوط ارزش سهام در شرایطی رخ می‌دهد که آخر هفته گذشته، تعدادی از جمهوری‌خواهان به مسدود شدن حساب کاربری پرزیدنت دونالد ترامپ، که یکی از پربیننده‌ترین صفحات این‌ شبکه اجتماعی محسوب می‌شود، اعتراض کردند.

در همین حال به عقیده کارشناسان، این اقدام توییتر موجب افزایش درخواست عمومی برای وضع قوانین تازه‌ای برای نظارت بر عملکرد شرکت‌های بزرگ فناوری موسوم به «بیگ تک» خواهد شد.

حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، بیش از ۸۸ میلیون دنبال‌کننده داشت و پیام‌های او میلیاردها بار توسط کاربران بازتوئیت شده بود.

آندریا سیسیون، مدیر استراتژی کارگزاری «تی‌اس لومبارد»، با اشاره به این که پرزیدنت دونالد ترامپ، هواداران زیاد و وفاداری دارد، می‌گوید در صورت حذف دائمی او، بسیاری از این طرفداران نیز خواهند رفت.

سایر پلتفرم‌ها یا شبکه‌های اجتماعی مانند «فیسبوک» نیز پس از خشونت‌های هفته گذشته و یورش به ساختمان کنگره آمریکا، در اقدام مشابهی، حساب‌های کاربری رئیس جمهوری ایالات متحده را مسدود کردند.

البته سقوط ارزش سهام توییتر بسیار سنگین‌تر از سایر شبکه‌های اجتماعی بود.

در عین حال رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که پلیس شهر سانفرانسیسکو برای مقابله با اعتراض احتمالی طرفداران دونالد ترامپ در مقابل ساختمان توییتر در روز دوشنبه به حالت آماده‌باش درآمده است.

شبکه اجتماعی توییتر جمعه گذشته اعلام کرد که پس از حمله به کنگره آمریکا، حساب کاربری دونالد ترامپ را برای جلوگیری از خطر خشونت‌های بیشتر تعلیق کرده است.

این نخستین باری است که توییتر حساب کاربری رهبر یکی از کشورهای جهان را مسدود می‌کند؛ اقدامی که با تعلیق حساب‌های کاربری طرفداران افراطی دونالد ترامپ همراه بود.

تیری برتون، کمیسر اتحادیه اروپاِ، با اشاره به وقایع کنگره آمریکا گفت که احتمالا زمان وضع قوانین سختگیرانه‌ای برای تنظیم شبکه‌های اجتماعی فرا رسیده است. او شرایط کنونی را با سرکوب جهانی تروریسم پس از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ مقایسه کرد.

به گفته او، تصمیم مدیر عامل یک‌ شرکت برای خاموش کردن صدای رئیس جمهوری آمریکا، بدون هیچ کنترل و تعادلی، گیج کننده است.

تیری برتون این موضوع را مؤید قدرت این‌ شبکه‌های اجتماعی و نشان‌دهنده ضعف‌های عمیق در نحوه سازماندهی فضای دیجیتال در جامعه توصیف کرد.

شرکت‌های توییتر، فیسبوک، و گوگل در سال‌های اخیر با افزایش هزینه‌های مرتبط با نظارت و تعدیل محتوا مواجه شده‌اند، ولی تاکنون هزینه‌های تبلیغات و سایر خدماتی را که منبع درآمد این شبکه‌های اجتماعی است، افزایش نداده‌اند.

گفته می‌شود که جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، نیز از عملکرد «به شدت مغرورانه» رهبران این حوزه انتقاد کرده است، و تحلیلگران انتظار دارند که در چهار سال آینده اقدامات قانونی بیشتری برای مقابله با قدرت فیسبوک و سایر شبکه‌های اجتماعی وضع شود.

XS
SM
MD
LG