شرکت سازنده خودروهای الکتریکی «تسلا» از سرمایهگذاری یک و نیم میلیارد دلاری در ارز دیجیتالی «بیتکوین» خبر داد و اعلام کرد که در آینده این واحد پولی را از مشتریان خود نیز میپذیرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، اعلام این خبر باعث افزایش ۱۵.۴ درصدی ارزش بیتکوین شد و قیمت آن از ۴۴ هزار دلار گذشت که رکورد جدیدی برای این ارز دیجیتالی محسوب میشود. هر واحد این ارز دیجیتال یک روز قبل حدود ۳۵ هزار دلار ارزش داشت.
شرکت تسلا که در ایالت کالیفرنیا قرار دارد و توسط ایلان ماسک هدایت میشود، اخیرا استراتژی جدید خود را برای افزایش احتمالی سرمایهگذاری در «ارز دیجیتال» و «داراییهای ذخیره دیگر»، با کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در میان گذاشته است.
در سالهای اخیر بیتکوین به دلیل کمیابی و امنیت، مورد توجه برخی از سرمایهگذاران قرار گرفته است؛ ولی هنوز به عنوان یک ارز دیجیتال پایدار، به صورت گسترده در معاملات تجاری یا برای پرداخت بهای کالا و خدمات مورد استفاده قرار نمیگیرد.
بیتکوین در حال حاضر بیشتر به سرمایه ارزشمندی مانند طلا شبیه است که در برخی از معاملات محدود تجاری مورد استفاده قرار میگیرد. گروهی که به نظام بانکی اعتماد ندارند، یا مجرمانی که قصد پولشویی دارند نیز از بیتکوین استفاده میکنند.
تسلا نخستین سرمایهگذار بیتکوین نیست، ولی بزرگترین شرکتی است که تاکنون وارد این عرصه میشود. هنوز مشخصی نیست که این اقدام تسلا، چه تأثیری روی سیاستهای تجاری سایر شرکتهای بزرگ دارد و تا چه میزانی باعث تشویق آنها به سرمایهگذاری روی این ارز دیجیتالی میشود.
خرید خودرو، معامله بزرگی است که شاید استفاده از بیتکوین برای پرداخت هزینه، گزینه مناسبی باشد، اما بدون شک نوسانات شدید قیمت بیتکوین، برای سایر معاملات تجاری با ریسک زیادی همراه است.
به عقیده آنتونی مایکل سابینو، استاد حقوق دانشگاه سنت جان، اعلام سرمایهگذاری تسلا در بیتکوین به عنوان «دارایی جایگزین» تصمیمی عاقلانه بود، زیرا احتمال پذیرش بینکوین به عنوان ارز بسیار زیاد است، ولی پول نقد محسوب نمیشود.
تسلا ماه گذشته گفته بود که پس از افزایش ارزش سهام شرکت، و به دنبال فروش سهامهای جدید، حدود ۱۹.۴ میلیارد دلار نقد و معادل نقدی در اختیار دارد.
با توجه به چنین دارایی، سرمایهگذاری یک و نیم میلیارد دلاری تسلا در بیتکوین رقم هنگفتی محسوب نمیشود، ولی ممکن است تحول بزرگی در بازار و آینده این ارز دیجیتالی ایجاد کند.
به عقیده دن ایوز، از کارشناسان اقتصادی اوراق بهادار «ویدبوش»، این اقدام تسلا، باعث انعطافپذیری بیشتر برای تنوع و به حداکثر رساندن بازده نقدی خود میشود.
تسلا در موقعیت منحصر به فردی برای پذیرش ارزهای دیجیتالی از مشتریان قرار دارد؛ زیرا بر خلاف شرکتهای خودروسازی سنتی مانند جنرال موتورز یا فورد، برای فروش محصولات خود به نمایندگیهای غیروابسته و مستقل متکی نیست، و مستقیم با مشتریان خود در ارتباط است.