لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۴۸

برایان هوک ابراز امیدواری کرد قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به زودی به رأی گذاشته شود


برایان هوک
برایان هوک

برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده در امور ایران روز پنجشنبه ۲۳ مرداد در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت که انتظار می‌رود به زودی پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد به رأی گذاشته شود.

آقای هوک گفت: پیش‌نویس جدیدی که به اعضای شورای امنیت ارایه شده است با نظر مثبت هر پنج عضو دائمی شورا روبرو شده است. این پیش‌نویس که کوتاه هم هست، با متن پیشین که در ماه ژوين به اعضای شورای امنیت سازمان ملل ارایه شد بطور قابل ملاحظه‌ای متفاوت است، چرا که آمریکا پس از مذاکرات متعدد با اعضا، تغییراتی منطقی و ضروری در آن داده است.

برایان هوک تاکید کرد، این متنی است که بر آن مصالحه شده است.

برایان هوک هفته پیش اعلام کرد که از سمت خود به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران کنار خواهد رفت و در بخش خصوصی فعالیت خواهد کرد. هفته پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا با صدور پیامی ضمن اعلام خبر کناره‌گیری برایان هوک از سمت نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، از وی به خاطر کسب «نتایج تاریخی در مقابله با رژیم ایران» سپاسگزاری کرده بود.

آقای هوک همچنین گفت که پیشنهاد آمریکا تازگی ندارد و در گذشته نیز در مورد کشورهای دیگر مورد تأیید قرار گرفته بود. وی افزود، پیشنهاد آمریکا این است که تحریم تسلیحاتی به مدت نامحدودی تمدید شود.

وی اضافه کرد، همین تحریم پیش از قطعنامه ۲۲۳۱ درباره توافق هسته‌ای فاقد محدودیت زمانی بود.

آقای هوک با اشاره به درخواست اخیر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از شورای امنیت در این خصوص گوشزد کرد: با وجودی که اعضا با قطر اختلاف سیاسی دارند و روابطشان قطع شده است، در مورد خطر ناشی از انقضای این تحریم که از سوی جمهوری اسلامی ایران متوجه آنها و جهان می‌شود هم‌نظر هستند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: شاید برخی برای رضایت دو طرف رأی ممتنع دهند، اما چنین رأیی صرفا ابراز نگرانی است و نه اقدام برای رفع آن. وی در ادامه از آنهایی که با نظر آمریکا مخالف هستند نیز خواست راه حل پیشنهاد دهند.

برایان هوک گفت، اگر ترس از اقدام تلافی‌جویانه از سوی ایران باعث شود مجمعی بین المللی این امر را پیش نبرد، دولت آمریکا مصمم و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ اقدام خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG