نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که مردم ایران دههها است به خاطر رهبری ناموفق رژیم جمهوری اسلامی از ترقی و پیشرفت بیبهره ماندهاند.
روز جمعه ۲۰ تیر یک نشست ویدئویی به میزبانی اندیشکده هادسن با حضور برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و الیوت آبرامز نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ونزوئلا برگزار شد.
آقای هوک در این نشست گفت: «وقتی پرزیدنت ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ از توافق هستهای وین خارج شد، ایران حدود ۳ درصد عرضه نفت در بازار جهانی را در اختیار داشت، که حدود ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون بشکه نفت در روز میشد.»
مشاور ارشد مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، گفت، که این مقدار «در ماه مارس ۲۰۲۰ به حدود ۷۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.»
برایان هوک اضافه کرد: «منبع اصلی درآمد ایران نفت است؛ ما بخش نفت ایران را زمینگیر کردیم و این بهایی است که ایران بابت این که عامل اصلی تروریسم، یهودستیزی، و بیثباتی در خاورمیانه است، میپردازد.»
رئیس گروه اقدام ایران در وزارت خارجه ایالات متحده در ادامه تاکید کرد:«این بهایی است که جمهوری اسلامی برای آن که مانند یک رژیم قانونگریز رفتار میکند، میپردازد.»
او همچنین با اشاره به روابط رژیم ایران و ونزوئلا گفت: این دو رژیم مطرود همدیگر را جدیدا پیدا کردهاند، چون ایران به طلا نیاز دارد و ونزوئلا نیاز به سوخت دارد. ما قادر بودهایم که این تبادل را مختل کنیم.
در همین زمینه الیوت آبرامز نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: جدیدترین ارتباطی که رژیم مطرود ونزوئلا داشته با یک رژیم مطرود دیگر است، ایران. این رابطه تازهای نیست، اما در ماههای گذشته قوت گرفته است.
برایان هوک در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر هفته گذشتهاش به خاورمیانه، گفت: «وقتی شهرهایی مانند تل آویو، ابوظبی، دوبی، و منامه را میبینید و بعد به سوی دیگر خلیج [فارس] نگاه میکنید، این حس به شما دست میدهد که مردم ایران دهه ها است به خاطر یک رهبری ناموفق از ترقی و پیشرفت بیبهره ماندهاند.»
برایان هوک در ادامه خاطر نشان کرد: «تفاوت ایران با کشورهای دیگر منطقه که اشاره کردم در این است که برخلاف جمهوری اسلامی، آنها روی مردم خودشان سرمایهگذاری میکنند.» وی تاکید کرد که رژیم در اعتراضات سال قبل ۱۵۰۰ تن از مردم خود را کشت.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تاکید کرد ایالات متحده برای آینده ایران تصمیم نخواهد گرفت، بلکه مردم ایران هستند که تصمیم خواهند گرفت و ما واقعا میخواهیم که آنها دولتی داشته باشند که به معنای واقعی نماینده مردم باشد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت که رژیم ایران تا پیش از این عادت نداشت «نه» بشنود؛ اما این رئیس جمهوری آمریکا به توسعه طلبی آنها، به شبکه نیابتی آنها، و به گروگانگیری آنها «نه» گفته است و این سیاستی درست است.