بخش انگلیسی صدای آمریکا- هنگامی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در سال ۲۰۱۷ فرمان ممنوعیت مسافرت از برخی کشورها را صادر کرد، منتقدان از آن به عنوان «ممنوعیت مسلمانان» یاد کردند؛ چرا که شامل کشورهای عمدتا مسلمان میشد. دولت ترامپ معتقد بود این ممنوعیت برای حفظ امنیت کشور لازم است.
از جمله کشورهایی که شامل این ممنوعیت بودند میتوان به ایران، لیبی، سوریه، یمن، کره شمالی، و ونزوئلا اشاره کرد. در سال ۲۰۲۰ کشورهای اریتره، قرقیزستان، میانمار، و نیجریه نیز به این فهرست اضافه شدند.
ناگهانی بودن این اقدام موجب شد که مسافران زیادی در فرودگاههای جهان گیر بیافتند، خانوادهها از هم جدا شوند، و دانشجویان و افراد جویای کار از فرصتهای تحصیلی و شغلی باز بمانند.
جو بایدن، رئیس جمهوری جدید آمریکا، این ممنوعیت را لغو کرده است.
اما کارشناسان معتقدند بازگشت به دوران پیش از ممنوعیت مسافرتی زمانبر است و حل مشکلات شخصی برای افرادی که در پی این تصمیم از برنامه زندگی خود عقب ماندهاند نیز نیازمند زمان بیشتری است.
سارا پیرس، تحلیلگر مسائل سیاسی در مؤسسه «سیاستهای مهاجرتی» واشنگتن، میگوید این سیاست باعث شد آمریکا از نیروی کار و گردشگران بالقوه محروم بماند. این در حالی است که به گفته خانم پیرس، مهاجرت یکی از بزرگترین منابع آمریکا محسوب میشود.
سارا پیرس معتقد است پایان این ممنوعیت لزوما به معنای یافتن یک راه حل سریع برای متقاضیان ویزه نخواهد بود؛ چرا که تقاضاهای رد شده باید بار دیگر بررسی و یا دوباره ارسال شوند.