وزیر خارجه آمریکا نسبت به هرگونه اقدام رژیم ایران در عملی کردن تهدیدهایش هشدار داد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در مصاحبه ای با خبرگزاری بلومبرگ که متن آن در روز ۱۶ دی در سایت وزارت خارجه منتشر شد، درباره تهدیدهای رژیم ایران علیه آمریکا در سالگرد حذف قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، گفت: «آنها دوباره آخر هفته توئیت کردند. آنها پرزیدنت را تهدید کردهاند. آنها من و دیگر مقامات ارشد دولت ایالات متحده را نیز تهدید کردهاند. اسرائيل را تقریبا هر روز تهدید میکنند.»
او با تاکید بر این موضوع که جمهوری اسلامی «بیش از ۴۰ سال است» که اسرائیل و آمریکا را تهدید میکند، گفت: «آمریکا آماده است و در چهار سال گذشته همیشه آماده بوده است.» او همچنین گفت: «ما آمریکا را در موقعیت درستی قرار دادهایم تا ایرانیها بفهمند که [تهدید کردن] ایده بدی است.»
وزیر خارجه آمریکا افزود: «اگر آنها اقدامی کنند، اطمینان دارم که دولت ترامپ به همان ترتیب که پرزیدنت ترامپ در مورد آن سخن گفته و ... درباره آن توئیت کرده است، پاسخ خواهد داد.»
اشاره آقای پمپئو ظاهراً به یک توئیت اخیر پرزیدنت ترامپ است که در آن به رژیم ایران هشدار داد: «توصیه دوستانهای برای ایران دارد: اگر یک آمریکایی کشته شود من ایران را مسئول خواهم دانست. خوب درموردش فکر کنید.»
آقای پمپئو در خصوص به توافق رسیدن کشورهای عربی و اسرائیل برای برقراری روابط، به سهم سیاستهای واشنگتن در مورد ایران اشاره کرد و گفت: «فشار بر ایران و قملداد نکردن ایران به عنوان شریک اصلی امنیتیمان در خاورمیانه، و در حقیقت تغییر اصلی [رویکرد] و به رسمیت شناختن این که کشورهای خلیج [فارس] و اسرائیل ظرفیت درستی برای دفاع از خودشان در مقابل ایران داشتند، و نیز اعمال فشار واقعی بر ایران، همه آنها این کار خوب را امکانپذیر کرد.»
مایک پمپئو در پاسخ به پرسشی درباره خروج آمریکا از برجام، گفت: «وقتی پرزیدنت ترامپ کارش را آغاز کرد، ایرانیها در حال رشد دادن اقتصاد خود با نرخ سالانه پنج، شش، یا ده درصد بودند. آنها با ثروت آمریکا، که از طریق شرکت های اروپایی وارد می شد، این کار را می کردند. آنها در ایران کار می کردند، یا با پولی که خیلی مشهور است آمریکایی ها برای به حصول توافق به آنها ارسال کرد. همه این موارد برای دزدسالاران و دین سالاران مسئول جمهوری اسلامی ایران تولید ثروت و ظرفیت می کرد. این موارد ایالات متحده آمریکا و مردم ما را تهدید می کرد. ظرفیت آنها برای تروریسم در سراسر جهان رو به گسترش بود. این مسائل امروز وجود ندارد.»
او همچنین گفت ایران حمایت خود از حزب الله و شبه نظامیان شیعه در عراق را کاهش داده است، فعالیتهایش در سوریه هزینه بیشتری دارد، و آمریکا خطر آنها برای مردم آمریکا و مردم جهان را کاهش داده است.
آقای پمپئو گفت کافی است به کشورهای خلیج فارس و اسرائیلیها – یعنی مردمی که باید در نزدیکی جمهوری اسلامی ایران هستند - «نگاه کنیم تا بفهمیم رویکردی که دولت ترامپ در ارتباط با ایران اتخاذ کرد، درست بود و ما نباید به سیاستهایی برگردیم که در سالهای قبل از زمان ما در دولت وجود داشت.»
آقای پمپئو همچنین ضمن تاکید بر حملات سایبری مداوم علیه ایالت متحده، به روسیه، کره شمالی، چین، و ایران اشاره کرد و گفت: «ایرانیهایی هم در نهادهایی غیرحکومتی هستنند که سعی دارند وارد سیستم های آمریکا شوند؛ نه فقط سیستم های دولتی آمریکا، بلکه سیستمهای تجاری و بخش خصوصی آمریکا.»
وزیر خارجه آمریکا گفت که اینها چالشهایی است که رهبری مقابله با آنها را وزارت امنیت میهن، جامعه اطلاعاتی، و پلیس فدرال آمریکا برعهده دارند.