بهروزرسانیشده - گزارش سالانه تروریسم در دیگر کشورها توسط وزارت خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری با حضور مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده منتشر شد.
مایک پمپئو روز چهارشنبه چهارم تیر ماه در یک کنفرانس خبری به نقش جمهوری اسلامی در حمایت از تروریسم اشاره کرد. آقای پمپئو ضمن تقدیر از آژانس بینالمللی انرژی اتمی به خاطر قطعنامهای که جمعه گذشته توسط شورای حکام آن آژانس مبنی بر ضرورت همکاری ایران با بازرسان آژانس منتشر شد، تاکید کرد: «خودداری ایران از دادن اجازه دسترسی به بازرسان آژانس و خودداری آن رژیم از همکاری با تحقیقات آژانس در مورد اماکن به طور بالقوه اعلام نشده فعالیتهای مرتبط با مواد هستهای پرسشهای جدی را درباره اقدامات تهران، و آن چه که آنها در تلاش برای پنهان کردن آن هستند، به وجود میآورد.»
وی تاکید کرد: «خودداری ایران از همکاری با آژانس مسئلهای کاملا جدا از برجام است؛ بلکه موضوع این است که آیا ایران به تعهدات پادمانی قانونی خود عمل میکند یا نه.»
آقای پمپئو هشدار داد که در صورت ادامه عدم همکاری ایران با آژانس «جامعه جهانی باید آماده اجرای اقدامات بیشتر باشد.»
آقای پمپئو همچنین با اشاره به ونزوئلا و ارسال بنزین از ایران به آن کشور گفت که سوءمدیریت رژیم مادورو «موجب شد که این کشور، که دارای برخی از بزرگترین ذخایر نفتی جهان است، از ایران بنزین وارد کند.»
وی گفت که «ایالات متحده امروز ۵ ناخدای کشتیهای ایرانی که به ونزوئلا بنزین بردند را تحریم میکند. داراییهای این ناخداها مسدود خواهد شد و آنها اجازه فعالیت در آبهای ایالات متحده را نخواهند داشت.»
آقای پمپئو همچنین افزود که طی دو هفته گذشته دیوان عالی دادگستری نامشروع ونزوئلا یک کمیسیون انتتخاباتی جدید و همراستا با رژیم غیرقانونی مادورو را پایه گذاری کرد که این اقدام «به سخره گرفتن دموکراسی» است.
اظهارات ناتان سیلز
بعد از سخنان آقای پمپئو، ناتان سیلز هماهنگکننده مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا جزئیاتی از این گزارش سالانه تروریسم در دیگر کشورها را شرح داد.
سیلز در این نشست گفت:«طبقهبندی تهدیدهای تروریستی که با آنها روبرو هستیم کار سختی است. ما باید همه را جدی بگیریم و همه آنها را هم - چه از سوی داعش یا القاعده باشد و چه از جانب [جمهوری اسلامی] ایران - جدی میگیریم. نگرانی ویژه ما در مورد ایران این است که [ایران] یک حکومت است و تواناییها و منابع یک حکومت را دارد. وقتی یک حکومت حامی تروریسم باشد، منابع و حمایتهای اضافی که یک حامی حکومتی تروریسم مانند ایران میتواند در اختیار داشته باشد، دلیلی برای نگرانی شدید است. ما نتایج آن را سرتاسر جهان دیدهایم.»
وی افزود: «سالهای گذشته شاهد یک رشته طرحهای ایران بودیم که بنا داشتند در قلب اروپا ترورهایی را انجام دهند. ما شاهد هستیم که ایران، از راه حزبالله و شبهنظامیان شیعه در عراق که مسئول حمله علیه پرسنل آمریکایی – شامل سربازان و دیپلماتها - در آنجا هستند، به تامین مالی تروریسم در خاورمیانه میپردازد. آنها سال گذشته همچنین در سرکوب بیرحمانه اعتراضهای صلح آمیز در عراق نقش داشتند.»
هماهنگکننده مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا افزود:«وقتی شاهد اثر انگشت ایران در شمار زیادی از گروههای تروریستی سرتاسر جهان هستید، نباید مایه تعجب باشد که ایران با القاعده نیز در ارتباط باشد. در مورد مسائل اطلاعاتی نمیتوانم نظر دهم؛ ولی آنچه به صورت علنی پیش از این هم اعلام شده این است که پس از یازدهم سپتامبر، ایران تعهدات خود برای دستگیری عوامل القاعده دستاندرکار در حمله و استرداد آنها برای مجازات را انجام نداد. به تازگی و به طور علنی هم اعلام کردیم که ایران به عوامل القاعده اجازه حرکت در ایران داده تا از آنجا جنگجویان و پول را عبور داده و به مناطق درگیری در کشورهای منتقل کنند. اگر ایران میخواهد بار دیگر به جامعه کشورهای مسئول بپیوندد، برای شروع باید: تروریستهایی که باعث حملات یازدهم سپتامبر شدند، … و گروههای نیابتی که سرتاسر جهان خشونتگستری میکنند را از بین ببرید.»
سال گذشته در گزارش ۳۳۲ صفحه ای کشورها و تروریسم که روز جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۸ توسط وزارت خارجه آمریکا منتشر شد، نام جمهوری اسلامی ایران یا عبارات مرتبط با آن ده ها بار تکرار شده بود. همچنین در بخش ایران آن گزارش، به فعالیتهای جمهوری اسلامی در خاورمیانه، اروپا، و نقش سپاه پاسداران پرداخته شده بود.