لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۸

انریکه مورا: برای بازگشت ایران و آمریکا به چارچوب برجام در دور بعدی مذاکرات توافقی خواهد شد


اعضای هیئت‌های مذاکره‌کننده برای احیای برجام در مقابل محل انجام این مذاکرات در «گراند هتل» وین در اتریش. (۲ ژوئن ۱۴۰۰)
اعضای هیئت‌های مذاکره‌کننده برای احیای برجام در مقابل محل انجام این مذاکرات در «گراند هتل» وین در اتریش. (۲ ژوئن ۱۴۰۰)

انریکه مورا، رئیس کمیسیون مشترک توافق هسته ای با ایران، و اداره کننده مذاکرات وین، بر این نظر است که توافقی برای بازگشت ایران و آمریکا به چارچوب برجام در دور بعدی گفتگوها صورت خواهد گرفت. دور پنجم مذاکرات که چهارشنبه به پایان رسید، ده روز طول کشید.

انریکه مورا، اداره کننده این گفتگوها، در صحبتی کوتاه با خبرنگاران گفت که دور بعدی هفته آینده شروع خواهد شد. وی افزود، به نظر او توافقی در آن دور حاصل خواهد شد. این در حالی است که سه کشور اروپایی نظر محتاطانه‌تری دارند. بریتانیا، فرانسه، و آلمان در بیانیه ای گفته‌اند بخش‌هایی از متن توافق احتمالی تهیه شده است، اما سخت‌ترین تصمیم‌ها پیش رو هستند. جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران ضمن تأیید پیشرفت‌های حاصله، تاکید کرد که این روند سریع و آسانی نخواهد بود.

از سوی دیگر عباس عراقچی، سرپرست هیئت ایرانی، به صدا و سیما گفته است که دور بعدی باید به طور منطقی دور آخر باشد. عراقچی انتظار دارد دیگران در مذاکره خودشان را با جمهوری اسلامی منطبق کنند.

به گفته دو تن از دیپلمات‌ها، پنجشنبه ۱۰ ژوئن به عنوان تاریخ آغاز دور بعدی گفت‌و‌گوها در نظر گرفته شده است. هرچند این تاریخ می‌تواند تغییر کند.

پنجشنبه هفته آینده شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی تازه ترین گزارش خود در مورد فعالیت‌های هسته‌ای سه ماه گذشته ایران را به بحث می‌گذارد، و با توجه به اظهارات مدیرکل آژانس نسبت به عدم پاسخگویی ایران در مورد فعالیت‌های پنهانی گذشته، احتمال دارد قطعنامه‌ای توبیخی صادر شود. دیوید آلبرایت، کارشناس سابق آژانس، روز گذشته گفت که به نظر او «روشن شدن آن ابهامات بسیار مهم است.»

دیوید آلبرایت گفت، چنان‌چه با وجود همه این ابهامات و عدم دسترسی بازرسان و همکاری ایران، باز هم توافقی حاصل شود آن توافق در سایه ابری بسیار سیاه خواهد بود و نشان می‌دهد محدودیت کوتاه مدت بر فعالیت‌های هسته‌ای بیش از دانستن واقعیت‌ها و نیت واقعی ایران در برنامه هسته‌ای اهمیت دارد.

به نظر آقای آلبرایت با حل آن مسائل خیلی بهتر می‌توان به ایران در برنامه هسته‌ایش کمک کرد.

XS
SM
MD
LG