مهمترین و تازهترین خبرها مربوط به همهگیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید
- ساعت ۲۳:۲۴
دانشمندان نسبت به موجی از آسیب مغزی مرتبط به ویروس کرونا هشدار دادهاند که میتواند منجر به اختلال در سیستم عصبی از جمله التهاب، گیجی شدید یا دلیریوم و یا روانپریشی شود. پژوهشی که در کالج دانشگاهی لندن انجام شده است، ۴۳ بیمار مبتلا به ویروس کرونا را که به اختلال مغزی، سکته مغزی، آسیب سیستم عصبی و یا عارضههای جدی مغزی دچار شدهاند مورد بررسی قرار داده است.
پژوهشگران، این نشانههای مغزی را با همهگیری آنفولانزای سال ۱۹۱۸ مقایسه کردهاند که تا ده و حتی بیست سال بعد، اثرات مغزی آن بر روی بیماران مشخص شد.
دانشمندان نگران هستند افراد بهبودیافته از «کووید-۱۹» به دلیل مشکلات مغزی، توانایی کار کردن و زندگی عادی را از دست بدهند.
- ساعت ۲۳:۰۵
صدها بیمار مبتلا به ویروس کرونا در رومانی، پس از حکم دادگاه از بیمارستان مرخص شدند. این دادگاه حکم داد که نگه داشتن اجباری بیمارانی که علائمی ندارند و یا نشانههای خفیفی از بیماری دارند جایز نیست و نقض حقوق بشر محسوب میشود.
در کل، ۶۲۴ بیمار مبتلا به این ویروس مرخص شدهاند. وزیر بهداشت از احتمال انتقال ویروس به دیگران توسط این افراد ابراز نگرانی کرده است.
رومانی، امروز ۶۱۴ مورد جدید ابتلا ثبت کرد و شمار کل مبتلایان در جمعیت ۲۰ میلیونی این کشور به ۳۰ هزار و ۷۸۹ نفر رسید.
- ساعت ۲۲:۰۷
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آفریقا میگوید همهگیری کرونا در این قاره به اوج سرعت رسیده است. روز گذشته، شمار کل مبتلایان در آفریقا به نیم میلیون نفر رسید.
آفریقای جنوبی با داشتن بالای ۲۲۴ هزار مبتلا، بیشترین تعداد بیمار را دارد و برای نخستین بار، استان گائوتنگ که شامل ژوهانسبورگ نیز میشود با بالای ۷۵ هزار مبتلا بیشترین شمار بیمار در کشور را به دست آورد.
- ساعت ۲۱:۱۱
به گزارش جروزالم پست، ژنرال آویو کوچاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل پس از تماس با یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا قرنطینه شد.
دیگر مقامات عالی رتبه ارتش نیز که نامشان اعلام نشده است قرنطینه خواهند شد. آقای کوچاوی هنوز علائمی از بیماری ندارد و به زودی تست کرونا خواهد داد.
- ساعت ۲۰:۵۸
رولز رویس، به دلیل شیوع ویروس کرونا سه میلیارد پوند را طی شش ماه تمام کرد. این شرکت میگوید ممکن است سالها طول بکشد تا از این بحران بیرون بیاید. رولز رویس گفت ۳ هزار کارمندش در بریتانیا، داوطلبانه خود را بازخرید کردهاند و ۲ هزار کارمند دیگر نیز تا پایان ماه اوت کارشان را از دست خواهند داد.
این، بخشی از برنامه گستردهتر این شرکت برای تعدیل نیرو و حذف ۹ هزار شغل در سراسر دنیا است. پیش از شیوع ویروس کرونا، رولز رویس، ۵۲ هزار نفر را در سراسر دنیا در استخدام خود داشت.
- ساعت ۲۰:۰۰
پنج میلیون نفر در دومین شهر بزرگ استرالیا - ملبورن- قرنطینه شش هفتهای را آغاز کردند. این تصمیم در پی افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ویکتوریا که ملبورن پایتخت آن است گرفته شد تا تلاشها برای مهار ویروس در دیگر نقاط استرالیا به باد نرود.
ایالت ویکتوریا از ثبت ۱۶۵ مورد جدید دیگر خبر داد. در پی قرنطینه، مرزهای این ایالت با دیگر مناطق استرالیا نیز بسته شده است.
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا شهروندان ملبورن را برای فداکاریشان در این روزها ستود و گفت این اقدام برای حفظ سلامت شما، خانوادههایتان و دیگر شهروندان استرالیا است.
- ساعت ۱۸:۵۳
به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، تجمع بالای ۱۰ نفر در بلگراد پس از دو روز درگیری خشونتآمیز درخیابانها ممنوع شد. تیم مهار بحران دولت صربستان میگوید این تصمیم برای جلوگیری از پخش ویروس گرفته شده است.
معترضین در آغاز برای اعتراض به شرایط اقتصادی ناشی از شیوع کرونا به خیابانها آمدند اما اعتراضها رفته رفته دولت را هدف گرفت. معترضین به عدم صداقت دولت در آگاهیرسانی از وسعت بحران کرونا انتقاد دارند و میگویند دولت برای برگزاری انتخابات به رغم گسترش ویروس، در این رابطه سکوت کرد.
صربستان در جمعیت ۷ میلیون نفری خود، ۱۷ هزار و ۷۶ مورد ابتلا و ۳۴۱ مورد مرگ گزارش داده است.
- ساعت ۱۸:۰۸
در مسکو، مدارس و دانشگاهها از هفته آینده باز خواهند شد. پایتخت روسیه تاکنون ۲۲۷ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرده که ۵۶۸ مورد آن در روز پنجشنبه اضافه شده است. مقامات روسیه از ماه گذشته شروع به کاهش محدودیتها کردند.
سرگی سابیانین، شهردار مسکو گفت استفاده از ماسک در فضای آزاد نیز دیگر برای شهروندان اجباری نخواهد بود و تنها در وسایل حمل و نقل عمومی، فروشگاهها و مراکز پزشکی اجباری است.
روسیه روز پنجشنبه، ۶ هزار و ۵۰۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا گزارش داد و شمار کل مبتلایان خود را به ۷۰۷ هزار و ۳۰۱ نفر رساند. از این تعداد، ۱۰ هزار و ۸۴۳ نفر جان خود را از دست دادهاند. صحت آمار روسیه همچون جمهوری اسلامی ایران و چین به شدت مورد تردید است.
- ساعت ۱۶:۵۱
از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا، تأکید زیادی بر استفاده از ماسک برای حفاظت از دیگران و عدم انتقال ویروس به آنها بوده است اما پژوهشهای جدید نشان میدهد ماسک، خود فرد استفادهکننده را نیز از ویروس مصون میدارد و احتمال ابتلای او را تا ۶۵درصد کاهش میدهد.
دین بلومبرگ، رئیس بخش بیماریهای عفونی بیمارستان کودکان دانشگاه کالیفرنیا- دیویس میگوید پس از آزمایش بر روی چگونگی پخش بذاق دهان هنگام صحبت کردن یا نفس کشیدن به این نتیجه رسیدند که ماسک در پیشگیری از این ذرات ریز ناقل ویروس نقش تعیینکنندهای دارد.
دکتر بلومبرگ میگوید گفتن آنکه به ماسک اعتقاد نداریم مانند آن است که بگوییم به جاذبه زمین اعتقاد نداریم.
- ساعت ۱۶:۲۹
شمار کل مبتلایان به «کووید-۱۹» در آمریکا از مرز ۳ میلیون نفر عبور کرد. دادههای دانشگاه جانز هاپکینز نشان میدهد رکورد افزایش شبانهروزی مبتلایان نیز روز چهارشنبه با ثبت بالای ۶۰ هزار بیمار شکسته شد. از این تعداد، حدود ۱۰ هزار مورد در تگزاس و ۱۱ هزار و ۶۹۴ مورد در ایالت کالیفرنیا گزارش شده است.
تاکنون، ۱۳۲ هزار و ۳۰۹ نفر در آمریکا جان خود را در اثر ابتلا به «کووید-۱۹» از دست دادهاند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا میگوید از آنجایی که برخی از افراد علائمی از بیماری ندارند، احتمالا از هر ۱۰ مبتلا، یک نفر تست میشود.
ساعت ۷:۲۰
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می دهد که شمار قربانیان روزانه کرونا در ایران سه رقمی شده و طی شبانه روز گذشته ۲۲۱بیمار جان خود را از دست دادند. تا کنون شمار مرگ براثر کووید ۱۹ در ایران به ۱۲ هزار و ۳۰۵ نفر رسیده است.
بنابر این آمار در شبانه روز گذشته ۲۰۷۹ مورد ابتلا به کرونا شناسایی شده و شمار مبتلایان در مجموع ۲۵۰ هزار و ۴۵۸ نفر گزارش شده است. همچنان استانهای خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز قرار دارند و ۱۰ استان دیگر در وضعیت هشدار هستند.
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کردهاند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.