لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۰۴

کرونا در ایران و جهان؛ دوشنبه ۹ تیر |مرگ ۱۶۲ بیمار کووید ۱۹ طی یک شبانه روز در ایران


صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی به شدت مورد تردید است
صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی به شدت مورد تردید است

مهمترین و تازه‌ترین خبرها مربوط به همه‌گیری کرونا در جهان و ایران را در زیر دنبال کنید

  • ساعت ۲۳:۴۹

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نسبت به علائم «سپسیس» به مردم هشدار داده است. این علائم شامل گیجی، عدم تعادل بدن، تنگی نفس، ضربان بالای قلب، تب یا لرز و یا احساس سرمای شدید، درد زیاد و عرق کردن پوست است.

سپسیس، واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به عفونت با ویروس یا باکتری است که می‌تواند به خود اندامهای بدن نیز آسیب بزند و حتی آنها را از کار بیاندازد.

این عارضه عامل بسیاری از مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا بوده است و توجه به علائم آن و اقدام برای درمان آن، جزو مراقبتهای کرونا در بیمارستانهای پیشرفته است.

  • ساعت ۲۳:۳۵

جرمی فرار، از اعضای گروه مشاوران علمی دولت بریتانیا نسبت به افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا پیش از بازگشایی میکده‌ها و رستوران‌ها ابراز نگرانی کرده است. او گفت انتظار دارد شمار مبتلایان در هفته‌های آتی بیشتر شود.

پریتی پتل، وزیر کشور بریتانیا نیز از مردم خواسته است تا نسبت به خطر موج دوم هوشیار باشند.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا از کاهش بیشتر محدودیتها از روز چهارم ژوئیه خبر داد که رستورانها، هتلها و میکده‌ها می‌توانند پذیرای مشتری باشند.

  • ساعت ۲۳:۰۲

مطالعه‌ای که توسط دانشگاه آکسفورد انجام شده است نشان می‌دهد اطلاعات نادرست و شایعات غلط در مورد ویروس کرونا که توسط رسانه‌های وابسته به دولتهای جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه و ترکیه پخش می‌شوند، در کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین گاه بیشتر از اخبار جهانی مربوط به کرونا که توسط رسانه‌های بزرگ خود این کشورها منتشر می‌شوند دیده می‌شوند.

کترینا روبلو، پژوهشگر انستیتوی اینترنت آکسفورد در بیانیه‌ای گفته است بسیاری از شبکه‌هایی که توسط این دولتها حمایت می‌شوند، اطلاعات غلط را میان گزارشهای واقعی پخش می‌کنند و این می‌تواند مردم را سردرگم کند. پژوهشگران آکسفورد به این نتیجه رسیده‌اند که رسانه‌های وابسته به دولتهای ایران، چین، روسیه و ترکیه این اطلاعات نادرست را از طریق شبکه‌های اجتماعی در معرض دید مخاطب قرار می‌دهند.

پیشتر، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا سه ماه پیش در بیانیه‌ای با عنوان «دروغ‌های خامنه‌ای درباره ویروس ووهان جان مردم را به خطر می‌اندازد» مطالبی را درباره دروغ‌گویی‌ها و پنهان‌کاری‌های رژیم ایران در رابطه با ویروس کرونا بیان کرد.

  • ساعت ۲۲:۴۱

به گزارش خبرگزاری رویترز،سازمان بهداشت جهانی هفته آینده تیمی را برای تحقیق در مورد منشاء ویروس کرونا به چین خواهد فرستاد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور از مدتها پیش خواستار تحقیق در رابطه با منشاء ویروس در چین شده‌اند.

پرزیدنت ترامپ این سازمان را به «چین-محوری» متهم کرده و اینکه توصیه‌های بدی در رابطه با مهار ویروس ارائه داده است. سیاستمداران آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه نیز از واکنش سازمان بهداشت جهانی به بحران ویروس کرونا انتقاد کرده‌اند.

ایالات متحده سالانه ۴۵۰ میلیون دلار در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار می دهد.

دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در کنار وزیر امور خارجه چین
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در کنار وزیر امور خارجه چین
  • ساعت ۲۱:۴۸

صربستان، در پی موج دوم شیوع ویروس کرونا استفاده از ماسک در وسایل نقلیه عمومی و مکان‌های بسته‌ در بلگراد را اجباری کرد. صربستان، با ثبت بیش از ۲۰۰ مورد ابتلا در روز با موج جدیدی از گسترش ویروس روبرو شده است. این رقم، ماه پیش ۵۰ مورد در روز بود اما در پی کاهش محدودیتها و برگزاری انتخابات سراسری، شمار مبتلایان افزایش پیدا کرد.

چند مقام دولتی از جمله «الکساندر وولین»، وزیر دفاع کشور نیز به «کووید-۱۹» مبتلا شده‌اند. صربستان تاکنون، ۱۴ هزار و ۲۸۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت کرده است.

تماشای فیلم از داخل اتوموبیل در بلگراد
تماشای فیلم از داخل اتوموبیل در بلگراد
  • ساعت ۲۰:۴۲

دبیر کل سازمان بهداشت جهانی می‌گوید همه‌گیری کرونا به پایان نزدیک هم نشده است. تدروس ادهانوم گفت همه می‌خواهند هر چه سریعتر به زندگی عادی بازگردند و پیشرفتهایی در رابطه با مهار کرونا در تعدادی از کشورها حاصل شده است ولی ویروس در کل، شتاب‌ گرفته است.

مایک رایان، مدیر امور اضطراری این سازمان، پیشرفتهایی که در زمینه طراحی واکسن «کووید-۱۹» حاصل شده تحسین کرد اما گفت تضمینی برای موفقیت وجود ندارد.

  • ساعت ۲۰:۳۷

گوین نیوسام، فرماندار ایالت کالیفرنیا روز یکشنبه دستور داد میکده‌های بخشهایی از ایالت از جمله لس آنجلس تعطیل شوند. آقای نیوسام به تعدادی از مناطق نیز توصیه کرد میکده‌ها را ببندند تا ویروس کرونا که در روزهای اخیر دوباره در این ایالت اوج گرفته است مهار شود. فرماندار کالیفرنیا اوایل ماه نیز استفاده از ماسک را در اماکن عمومی اجباری کرد.

مقامات ایالتهای فلوریدا و تگزاس نیز تصمیم‌هایی مشابه برای پیشگیری از سرایت بیشتر ویروس گرفته‌اند.

  • ساعت ۱۹:۰۱

ویروس کرونا در جهان تاکنون بیش از نیم میلیون قربانی گرفته است. داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز نشان می‌دهد شمار ابتلا به «کووید-۱۹» نیز در جهان از ۱۰ میلیون نفر فراتر رفته است.

بیش از یک چهارم موارد مرگ در جهان در آمریکا بوده است. برزیل نیز با داشتن ۱ میلیون و ۳۴۴ هزار مورد ابتلا و ۵۷ هزار و ۶۲۲ مورد مرگ پس از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار گرفته است.

  • ساعت ۱۷:۴۶

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد یک نفر از هر چهار آمریکایی دیگر حاضر نیست به باشگاه ورزشی بازگردد حتی پس از اینکه همه‌گیری کرونا به پایان برسد.

در این نظرسنجی حدود ۲ هزار نفر که دست‌کم هفته‌ای دوبار ورزش می‌کنند شرکت کرده‌اند و ۴۲درصد از آنها می‌گویند به جای رفتن به باشگاه در خانه ورزش خواهند کرد.

باشگاه‌هایی که فعالیت خود را از سر گرفته‌اند محدودیتهایی از جمله استفاده از ماسک اعمال کرده‌اند که ۲۶ درصد از افراد گفته‌اند حاضر به انجام آن نیستند و به اینکه دیگران نکات بهداشتی را رعایت کنند اطمینان ندارند.

باشگاهی در لس آنجلس
باشگاهی در لس آنجلس
  • ساعت ۱۵:۳۰

با حمایت دولت آمریکا، سه واکسن «کووید-۱۹» در سه ماه آینده تحت آزمایشهای بالینی گسترده‌ای قرار خواهند‌ گرفت. دکتر فاوچی عضو کارگروه مقابله با ویروس کرونا در کاخ سفید می‌گوید واکسنی مانند واکسن سرخک با ۹۷ تا ۹۸ درصد تأثیرگذاری، بهترین واکسنی است که تاکنون تولید شده اما در مورد واکسن «کووید-۱۹»، او به واکسنی با ۷۰ تا ۷۵ درصد اثرگذاری نیز راضی است.

  • ساعت ۱۵:۰۰

با نزدیک شدن تعطیلات چهارم ژوئیه (سالگرد استقلال آمریکا)، تعدادی از ایالتهای این کشور که هفته گذشته شاهد افزایش شمار مبتلایان به «کووید-۱۹» بودند بار دیگر محدودیتهایی اعمال کردند تا از هجوم مردم به سواحل و رستورانها پیشگیری کنند.

۱۲ ایالت آمریکا برنامه بازگشایی خود را متوقف کرده‌اند تا از پخش بیشتر ویروس جلوگیری کنند. در تگزاس و مناطقی از کالیفرنیا، میکده‌ها‌ دوباره تعطیل شدند و تعدادی از سواحل‌ آمریکا نیز بار دیگر به روی عموم بسته شدند.

بر اساس داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون حدود ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر در آمریکا به «کووید-۱۹» مبتلا شده‌اند و ۱۲۵ هزار و ۸۰۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

سواحل میامی در فلوریدا به دلیل شیوع ویروس کرونا دوازده هفته تعطیل بود
سواحل میامی در فلوریدا به دلیل شیوع ویروس کرونا دوازده هفته تعطیل بود
  • ساعت ۶:۴۵

براساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران، با مرگ ۱۶۲ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ساعت گذشته شمار جانباختگان براثر این ویروس به ۱۰ هزار و ۶۷۰ نفر رسید.

بنابر این آمار طی شبانه روز گذشته دو هزار و ۵۳۶ مورد جدید ابتلا به کرونا شناسایی شده و در مجموع آمار مبتلایان به ۲۲۵هزار و ۲۰۵ نفر رسیده است. همچنین استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

صحت آمار اعلام شده توسط جمهوری اسلامی همچون آمارهای چین و روسیه به شدت مورد تردید است و سازمان بهداشت جهانی و حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده‌اند که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی در ایران است.

XS
SM
MD
LG