لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۵

اختصاصی صدای آمریکا:‌ استفاده جمهوری اسلامی از هتل‌های آمریکا به عنوان شعبات رای‌گیری و نقض احتمالی تحریم‌ها


تجمع اعتراضی در برابر یکی از مراکز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سندی اسپرینگز،‌ ایالت جورجیا (جمعه ۲۸ خرداد)
تجمع اعتراضی در برابر یکی از مراکز رای‌گیری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سندی اسپرینگز،‌ ایالت جورجیا (جمعه ۲۸ خرداد)

بخش انگلیسی صدای آمریکا - استفاده ایران از بیست هتل مستقر در آمریکا به عنوان حوزه‌های رأی‌گیری برای انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران، پرسش‌هایی را درباره رعایت تحریم‌های اقتصادی علیه ایران توسط صاحبان این هتل‌ها، و مشارکت آنها در انتخاباتی که واشنگتن از آن انتقاد کرده و آن را آزاد و منصفانه نمی‌داند، مطرح کرده است.

آمریکا یکی از ده‌ها کشوری بود که ایران اعلام کرد ایرانیان برون‌مرزی می‌توانند با مراجعه به صندوق‌هایی که توسط مقامات ایرانی در مناطق مختلف برپا شده است، به صورت غیابی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران شرکت کنند.

این انتخابات در هجدهم ژوئن در نهایت با پیروزی ابراهیم رئیسی، از متحدان آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی به پایان رسید.

رهبران اسلام‌گرای ایران مدت‌ها است که می‌گویند مشروعیت حاکمیت اقتدارگرای ۴۲ ساله خود را از مشارکت گسترده مردم در انتخابات ملی کسب می‌کنند، و مشارکت چشمگیر رأی‌دهندگان برون‌مرزی می‌توانند این ادعا را تقویت کند.

با این حال بر اساس آمار نهایی رسمی، میزان مشارکت مردم ۴۸ درصد بود که به صورت کم‌سابقه‌ای از حضور اندک آنها در انتخابات حکایت دارد؛ انتخاباتی که در آن متحدان علی خامنه‌ای مانع حضور رقیبی جدی در صحنه برای ابراهیم رئیسی شدند.

پیش از رأی‌گیری، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته بود ایرانیان خارج از کشور می‌توانند در روز انتخابات در ۱۳۳ سفارت یا نمایندگی‌های ایران، و ۲۳۴ مکان غیرسیاسی دیگر که حوزه انتخاباتی محسوب می‌شوند، در کشورهای مختلف در انتخابات ریاست جمهوری ایران شرکت کنند.

او گفت که تنها کشورهایی که ایرانیان مهاجر زیادی دارند ولی قادر به رأی دادن نیستند، کانادا، یمن، و سنگاپور هستند.

البته مشخص نیست که چرا امکان رأی‌گیری غیابی در یمن و سنگاپور وجود ندارد، ولی خبرگزاری رسمی تسنیم به نقل از سفیر ایران در سازمان ملل متحد نوشت که کانا‌دا به درخواست مقامات ایرانی در ابن زمینه پاسخی نداده است.

یک روز پیش از انتخابات، دفتر حفاظت منافع ایران در سفارت پاکستان در شهر واشنگتن، مشخصات ۲۹ مرکز‌ انتخاباتی برای ایرانیان ساکن آمریکا را در مناطق مختلف این کشور منتشر کرد.

علاوه بر دفتر دیپلماتیک واشنگتن، ۲۸ مکان از جمله بیست هتل متعلق به شرکت‌های آمریکایی، بریتانیایی، و چند ملیتی، و هشت مرکز اسلامی، مسجد، و مدرسه در این فهرست قرار داشتند.

از بیست هتل فوق، شش هتل متعلق به شرکت‌های آمریکایی است و یکی از آنها نیز به گروه هتل‌های بین‌قاره‌ای مستقر در انگلیس تعلق دارد.

صدای آمریکا هجدهم ژوئن با شعبه هتل «ماریوت» در گیترزبرگ ایالت مریلند، و شعبه هتل هیلتون در شهر ایرواین ایالت کالیفرنیا تماس گرفت، و کارمندان این‌ هتل‌ها به صورت تلفنی تأیید کردند که رویدادهای در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری ایران در این هتل‌ها در جریان است.

برخی نشریات نیز به برگزاری انتخابات در سایر نقاط آمریکا، از جمله در شهر آتلانتا در ایالت جورجیا، اشاره کردند.

برایان اوتول، مشاور ارشد سابق دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خرانه‌داری آمریکا که برنامه تحریم‌های «اوفک» را در زمان دوات باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا مدیریت می‌کرد، به صدای آمریکا گفت که میزبانی هتل‌های آمریکا برای برگزاری این انتخابات، به وضوح ارائه خدمت به دولت ایران است که به صورت کلی و با توجه به تحریم‌های اقتصادی این کشور ممنوع است.

او در ادامه افزود که «برگزارکنندگان این برنامه‌ها نتایج انتخابات را به ایران ارسال می‌کنند، و این‌ هتل‌ها خدماتی را ارائه می‌کنند که منفعت ‌و سود آن در ایران دریافت می‌شود.»

برایان اوتول می‌گوید که «تقریبا و مطمئنا هتل‌ها برای این کار نیاز به مجوز دولت آمریکا [برای معافیت از تحریم‌ها] دارند.»

او تأکید کرد که «نمی‌تواند زمینه‌ دیگری را در نظر بگیرد که‌ این هتل‌ها برای چنین اقداماتی نیاز به مجوز نداشته باشند.»

XS
SM
MD
LG