لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۹

تندیس "پنه لوپه" ایرانی در تهران


تندیس پنه لوپه در تهران
تندیس پنه لوپه در تهران

تندیس مرمرین «پنه لوپه» اهدایی یونانی ها به دربار هخامنشیان که در ویرانه های تخت جمشید یافت شده، همراه با سه همذاتش در نمایشگاهی با نام «پیکره ای برای صلح» در تهران به نمایش درآمد.

این تندیس «پنه لوپه ایرانی» نامگذاری شده است. بی همتایی این تندیس باعث شده تا استادکاران و هنرمندان موزه های رم و واتیکان سه کپی از ان تهیه کنند تا در موزه های ایتالیا به معرض نمایش عمومی بگذارند.

تندیس پنه لوپه یافته شده در تخت جمشید دو هزار سال پیش توسط دولت‌شهر آتن به نشانه دوستی به دربار شاهان هخامنشی در تخت جمشید اهدا شد که گویا در جریان حمله اسکندر دچار آسیب شده و در ویرانه ها دفن شده بود.

این تندیس در چندین نمایشگاه و موزه های جهان به نمایش درآمده است و به تازگی در بازگشت از سفر ایتالیا، سه تندیس همذات و در واقع رقیب خود را نیز به ایران آورد تا در کنار همدیگر در یک نمایشگاه ارتباطات شرق و غرب در تهران شرکت کنند.

همسر اولیس اسطوره جنگ تروا

«پنه لوپه» همسر اولیس قهرمان اسطوره ای یونانی جنگ تروا و شخصیت اصلی کتاب «اودیسه» است.

بنا به اسطوره های یونانی پنه لوپه که ایمان داشت روزی روزگاری همسر مفقود شده اش به سلامت از تروا به خانه اش در ایتاکا باز می گردد، برای دست به سر کردن خواستگاران سرشناس خود، وعده داده بود هرگاه پارچه دست بافتش به پایان رسد ازدواج دوباره خواهد کرد؛ اما برای گریختن از خواستگاران و وفاداری به همسر هر روز پارچه را می بافت و شامگاه رشته ها را پنبه می کرد. برای همین پنه لوپه به نماد وفاداری به پیمان شناخته می شود.

سه همذات پنه لوپه ایرانی حاضر در نمایشگاه تهران در واقعیت نمونه های ساخته شده از روی نمونه آسیب دیده ایرانی هستند.

به گزارش ایرنا، احمد محیط طباطبایی قائم مقام ایکوم (شورای بین المللی موزه ها) در ایران گفته است که همزمان با نمایشگاه «پیکره ای برای صلح» نمایش پنه لوپه به کارگردانی اردشیر صالح پور در موزه ملی ایران نیز اجرا خواهد شد.

به گفته این مقام ایکوم همزمان با برگزاری این نمایشگاه آثار و طراحی های مارک شاگال نقاش برجسته فرانسوی از داستان پنه لوپه در موزه ملی به نمایش خواهد آمد. نقاشی ها و طراحی های مارک شاگال از داستان پنه لوپه که متعلق به موزه کاخ نیاوران هستند در زمان شاه خریداری و به ایران آورده شده اند.

XS
SM
MD
LG