لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۱

هفده درصد مرگ مادران ایرانی به‌دلیل دسترسی نداشتن به متخصص زنان


New Born Baby in Tehran نوزاد تازه متولد شده
New Born Baby in Tehran نوزاد تازه متولد شده

رئیس سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی از مرگ «۱۷ درصد» مادران ایرانی به‌ دلیل «دسترسی نداشتن به متخصص زنان» خبر داده است.

به گزارش رسانه‌های ایران، محمد رئیس‌زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی با استناد به «مطالعاتی که در کشور صورت گرفته»، اظهار داشته است: سن متوسط مادران فوت‌شده «۳۰ تا ۳۵ سال» و عمدتاً در زایمان اول بوده و در این میان «۴۵ درصد» ناشی از «تخصص کافی نداشتن کادر پزشکی» است.

این مقام ارشد حوزه بهداشت و درمان ایران در ادامه آمارهای اعلامی خود، افزوده است: در «۱۷ درصد» موارد فوت زنان باردار، «دسترسی نداشتن به متخصص زنان» باعث مرگ مادر شده است.

در سالیان اخیر علاوه بر بالا رفتن هزینه‌های مربوط به بارداری و زایمان، همزمان خبرهایی نیز از پذیرش نشدن برخی زنان باردار در مراکز درمانی یا آمار بالای مرگ آنها در بیمارستان‌ها نیز منتشر شده است.

از جمله این موارد، مرگ دو زن باردار ۳۴ و ۳۵ ساله طی مرداد ماه در بیمارستان «امام سجاد» یاسوج در استان کهگیلویه و بویر احمد بود. هر چند محمود شهامت، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در واکنش به آن، مدعی شده بود: «۹۵ درصد مرگ مادران باردار» در این استان «علل پیش بیمارستانی» دارند.

کاهش مرگ و میر «مادران باردار» و «کودکان در حال تولد» به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم در بررسی سطح سلامت و توسعه‌یافتگی جوامع مختلف محسوب می‌شود.

زنان باردار ایرانی با چالش‌های زیادی از جمله محدودیت‌های جمهوری اسلامی برای ممنوعیت غربالگری‌های پیش‌از تولد یا غیرقانونی بودن سقط جنین نیز مواجه هستند.

در همین ارتباط، لاله مهراد، روانشناس بالینی به بخش فارسی «صدای آمریکا» گفته است: سقط جنین غیرایمن سلامت روانی و جسمانی زنان را به خطر می‌اندازد.

از سوی دیگر، موضوع افزایش مهاجرت پزشکان و پرستاران ایرانی طی ماه‌های اخیر در کنار کمبود کادر درمان در بخش‌هایی مانند زایمان زنان، بار دیگر خبرساز شده است.

در این رابطه نیز چند پزشک طی گفتگو با «صدای آمریکا» از «شرایط دشوار» کار در ایران سخن گفته‌اند و یکی از آنان اشاره کرده که «مهاجرت سخت است اما ماندن در ایران و طبابت در آن شرایط، صد پله سخت‌تر است.»

XS
SM
MD
LG