وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا اعزام نیروی نظامی به عربستان سعودی را تایید کرد.
خبرگزاری رویترز شامگاه جمعه ۲۸ تیرماه به نقل از یک مقام پنتاگون که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد که ایالات متحده ۵۰۰ نیرو به عربستان سعودی اعزام خواهد کرد.
بنابر این گزارش این مقام پنتاگون گفت که این تصمیم برای افزایش همکاریهای مشترک جهت دفاع از امنیت منطقه و ثبات و آرامش آن است.
تنش میان ایالات متحده و ایران در ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است.
بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
در مقابل ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز جمعه ۲۸ تیر نیز از توقیف نفتکش بریتانیایی به نام «استنا ایمپرو» خبر داد. این نفتکش از بندر فجیره امارات متحده عربی به مقصد الجبیل در عربستان سعودی در حرکت بود.
این تازه ترین اقدام جمهوری اسلامی ایران در ادامه تنش ها با کشورهای غربی است.