مایک پنس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، گفت که ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ و به دنبال اجرای راهبرد قرار دادن آمریکا در اولویت، از توافق فاجعهبار اتمی ایران خارج شد و این اقدام در راستای پایان دادن به سوءاستفاده از آمریکا بود.
مایک پنس روز چهارشنبه ششم شهریور در جریان سخنرانی خود در همایش ملی لژیون آمریکایی در ایالت ایندیانا، ضمن اعلام حمایت پرزیدنت ترامپ از تمامی کهنهسربازان آمریکا گفت که دولت پرزیدنت ترامپ نسبت به نیروهای نظامی و فراهم آوردن نیازهای آنها متعهد است.
معاون رئیس جمهوری آمریکا ضمن اشاره به شکست داعش در مناطقی که تصرف کرده بودند، گفت: «ما اسلام رادیکال را از مناطقی که در دست داشتند، بیرون راندیم و دیگر خلافت اسلامی وجود ندارد.»
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، یک روز پیشتر و در همین مراسم با تاکید بر داشتن سیاست خارجی و نگاه به جهان به شکل عاری از عواطف گفت: «این دولت [ایالات متحده] وانمود نکرد که جمهوری اسلامی ایران، بازیگری مسئول در خاورمیانه است.» او افزود: «ما از آرمانهای ملت ایران، که تحت ستم رژیم بیرحم انقلابیشان رنج میبرند، حمایت میکنیم.»
ایالات متحده میگوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریمهای هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروههای تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.
وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر تیرماه گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و ایران باید بسیار مراقب باشد.