لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۵

مایک پنس: مقامات ایران همچنان جزو اصلی‌ترین دولت‌های حامی تروریسم هستند


مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا جایزه سالانه «هرمان کان» از اندیشکده هادسن را به خود اختصاص داد.

آقای پنس، معاون پرزیدنت دونالد ترامپ، در این مراسم که اندیشکده هادسن با حدود شش دهه پیشینه در ارائه پژوهشهای کارشناسی مقامات دولتی و کنگره آمریکا به افتخار وی ترتیب داده بود، گفت که مقامات جمهوری اسلامی ایران همچنان جزو اصلی‌ترین دولت‌های حامی تروریسم قرار دارند، و این مساله دیگر برای آمریکا پذیرفتنی نیست.

پنس گفت: «تا جایی که به کشور حائز رتبه یک در حمایت از تروریسم مربوط می شود، پرزیدنت ترامپ به ایران اخطار داده است. در طول دهه ها، رژیمی متعصب در تهران نفوذ سرطان زای خود را در منطقه و جهان گسترانده است. رژیم ایران عامل خونریزی و هرج و مرج از آرژانتین تا شبه جزیره عربستان است و به طور فزاینده به دنبال مسلط شدن بر خاورمیانه است. هم اکنون رژیم ایران به القاعده، طالبان، حزب الله، حماس و دیگر گروههای تروریستی وحشی کمک می کند.»

پرزیدنت ترامپ و معاونش آقای پنس، بارها طی دوران انتخابات ریاست جمهوری که منجر به حضورشان در کاخ سفید شد، برجام را بدترین توافق منعقد شده بین آمریکا و کشور دیگری در تاریخ عنوان می کردند.

مایک پنس: رژیم ایران برنامه سری هسته ای خود را دنبال می کند و در حال تولید موشک پیشرفته بالستیک با هدف تهدید منافع آمریکا و متحدانمان بویژه عزیزترین متحدمان کشور یهود، اسرائیل است.

پرزیدنت ترامپ توافق اتمی را موجب گستاخ تر شدن رفتارهای تهدید آمیز ایران در منطقه و جهان عنوان کرده، امری که بخش دیگر از سخنان آقای پنس را به خود اختصاص داد.

معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت: «حتی بدتر از آن، رژیم ایران برنامه سری هسته ای خود را دنبال می کند و در حال تولید موشک پیشرفته بالستیک با هدف تهدید منافع آمریکا و متحدانمان بویژه عزیزترین متحدمان کشور یهود، اسرائیل است. به جای مقابله با این تهدید در حال رشد، دولت پیشین به آنها توان دوباره ای داد. آن هم وقتی که تحریمهای آمریکا علیه ایران را لغو کرد، درست در زمانی که تاثیرش بر ایران پدیدار شده بود و به جای آن توافق فاجعه بار هسته ای را امضا کرد. برپایه این توافق، رژیم بلافاصله پس از توافق هسته ای، به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار دست یافت. این پول برای اقدامات تروریستی گروههای تحت حمایت اش در جهان مصرف می شود. بدتر از آن، این توافق مسیر دستیابی ایران به سلاح اتمی را مسدود نمی کند. بلکه عملا ایران می تواند مسیر هسته اش را ادامه دهد. جلوی دستیابی ایران به موشکهای پیشرفته بالستیک را نگرفته است، بلکه توان ایران به دستیابی به آنها را بی مانع رها کرده است. همانگونه که پرزیدنت ترامپ گفته است، هرچه در برابر ایران مدت طولانی تری بی تفاوت باشیم، تهدیداتشان خطرناکتر می شود.»

آقای پنس در آخرین بخش سخنانش که به ایران اختصاص داشت، گفت که دولت پرزیدنت ترامپ برجام را دیگر تایید نخواهد کرد.

او گفت: «به همین دلیل پرزیدنت ترامپ، به صراحت گفت که ایالات متحده دیگر پایبندی ایران به برجام را گواهی نخواهد کرد و دیگر حمایت ایران از تروریسم را در سراسر جهان تحمل نخواهیم کرد. »

بنا به اعلام راهبردی دولت پرزیدنت ترامپ در قبال ایران، پرزیدنت ترامپ با عدم تایید پایبندی ایران به برجام عملا راه را برای اعمال تحریمهای بیشتر توسط کنگره علیه تهران هموار کرد.

ایالات متحده آمریکا ایران را به نقض توافق هسته ای از طریق آزمایش های موشکی متهم می کند. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از برجام تصویب شد، ایران از آزمایش موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده اما در یکسال اخیر جمهوری اسلامی ایران، چندین آزمایش موشکی داشته است.

ایالات متحده و برخی متحدان غربی و خاورمیانه، همچنین ایران را برای حمایت از گروه های تروریستی مثل حزب الله، به بی ثبات سازی در منطقه متهم می کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG