لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۰

بزرگداشت سه نویسنده زندانی ایرانی در میهمانی سالانه انجمن قلم آمریکا


رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن
رضا خندان مهابادی، بکتاش آبتین و کیوان باژن

در شب‌نشینی سالانه انجمن قلم آمریکا، سه نویسنده ایرانی که به بهانه فعالیت‌ در کانون نویسندگان ایران به زندان افتاده‌اند، با دریافت جایزه ویژه آزادی بیان، مورد تقدیر قرار گرفتند.

نیویورک - در میهمانی سالانه انجمن قلم آمریکا، سه نویسنده ایرانی که به بهانه فعالیت‌ در کانون نویسندگان ایران به زندان افتاده‌اند، با دریافت جایزه ویژه آزادی بیان، مورد تقدیر قرار گرفتند.

بیش از هشتصد نویسنده برجسته همراه با مدیران بنگاه‌های انتشاراتی و رسانه‌ای در این میهمانی که شامگاه سه شنبه برگزار شد، گرد آمدند تا از جمله آزادی سه نویسنده‌ دربند ایرانی را خواستار شوند.

شاعر و فیلمساز بکتاش آبتین، نویسنده و روزنامه‌نگار کیوان باژن، و قصه‌نویس و منتقد ادبی رضا خندان مهابادی، به جرم مبارزه بر علیه سانسور در چارچوب فعالیت صنفی خود در کانون نویسندگان ایران، و به اتهام‌های موهوم امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، به زندان محکوم شده‌اند.

پیشتر صدای آمریکا اعلام کرده بود،‌ رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین هرکدام به شش سال و کیوان باژن به سه سال و شش ماه زندان محکوم شده‌اند.

جودی فاستر، بازیگر و کارگردان برجسته در کنار محقق برجسته هنری لوئیس گیتز، برنده جایزه انجمن قلم
جودی فاستر، بازیگر و کارگردان برجسته در کنار محقق برجسته هنری لوئیس گیتز، برنده جایزه انجمن قلم

ایاد اختر نمایشنامه‌نویس برجسته آمریکایی و رئیس انجمن قلم آمریکا به صدای آمریکا گفت: «خیلی از نویسندگان حس می‌کنند دنیا کار آنها را فراموش می‌کند و من فکر می‌کنم ما می‌خواهیم به آنها بگوئیم فراموش نمی‌کنیم.»

کیفرخواست دادستانی تلاش برای گردآوری تاریخچه ۵۰ ساله کانون نویسندگان، و شرکت در جلسات کانون نویسندگان و پخش خبرنامه‌های کانون را مصادیق جرم امنیتی قلمداد کرده بود. سه نویسنده در نامه به انجمن قلم آمریکا، خود را نماینده هزاران نویسنده دانستند که از آزادی بیان محروم شده‌اند.

بکتاش آبتین در ویدیویی که در میهمانی انجمن قلم نمایش داده شد گفت: «من درک می‌کنم که چون من در زندان هستم به عنوان نمادی از مقاومت، این جایزه به من تعلق می‌گیرد، و من می‌خواهم این جایزه را تقدیم کنم به همه آزادی‌خواهانی که در سراسر پهنای کره زمین تلاش کردند برای خواست زیبای آزادی، برای دفاع از آزادی بیان.»

مدیرعامل انجمن قلم، سوزان نوسل، در مصاحبه با صدای آمریکا گفت، این سه نویسنده به خاطر شجاعت در حمایت از کانون نویسندگان ایران، از سوی انجمن قلم که کارش دفاع از آزادی بیان است، مورد تقدیر قرار گرفتند. وی گفت کانون نویسندگان ایران سازمانی است که برای مبارزه با سانسور به وجود آمد و نظام ایران دهه‌هاست بسیاری از فعالان و رهبران آن را زندانی کرده است.

کارین دویچ کارلکار، مدیر برنامه‌های حمایت از آزادی بیان در انجمن قلم آمریکا در مصاحبه با صدای آمریکا گفت، آخرین شهروند ایرانی که انجمن قلم از او حمایت کرد، نسرین ستوده بود.

امیر سلطانی، نویسنده کتاب مصور «بهشت زهرا» و عضو انجمن قلم آمریکا شعبه لس آنجلس، نیز به صدای آمریکا گفت:‌ «وقتی انجمن قلم پشت خانم ستوده را گرفت، صدتا از بزرگترین نویسندگان دنیا، از جمله کوئه‌کو ماندلا، نوه نسلون ماندلا، به ایران نامه دادند که خانم ستوده را آزاد کنید.»

میهمانی سالانه انجمن قلم،‌ یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی آمریکاست که سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا به طور مجازی برگزار شد. ستاره آن جلسه، باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا بود و ۱۸ هزار نفر با خرید بلیت، در آن شرکت کردند.

علاوه بر سه نویسنده ایرانی، انجمن قلم از دو فعال بهداشت و درمان، میمی کین هال اپیدمی‌شناس و گی‌ل نیوول کارشناس بهداشت عمومی، و همچنین از نویسنده هنری لوئیس گیتز استاد دانشگاه هاروارد و محقق برجسته فرهنگ آفریقایی‌تباران آمریکایی، و همچنین رابرت آیگر رئیس هیئت مدیره شرکت والت دیزنی نیز در این مراسم تقدیر کرد.

XS
SM
MD
LG