شورای امنیت سازمان ملل متحد می گوید روز چهارشنبه، به منظور بررسی رسمی درخواست فلسطینی ها برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی و عضویت کامل در سازمان ملل متحد، تشکیل جلسه می دهد، اقدامی که به گفته بسیاری قطعا شکست می خورد.
نواف سلام، رییس شورای امنیت سازمال ملل متحد (از لبنان)، روز دوشنبه پس از مذاکرات مقدماتی این گروه در نیویورک، با خبرنگاران صحبت کرد. او جزئیات بیشتری را اعلام نکرد.
به رغم تهدید آمریکا برای وتوی تلاش فلسطینی ها، انتظار می رود شورای امنیت سازمان ملل متحد، با پانزده عضو، برای بررسی درخواست محمود عباس که جمعه گذشته تحویل داده شد، اواخر این هفته کمیته ویژه ای را تشکیل دهد. اعضای شورای امنیت بر سر درخواست فلسطینی ها نظرات متفاوت دارند. احتمال می رود شورای امنیت، برای رای گیری در این مورد، یک ماه یا بیشتر زمان لازم داشته باشد.
آمریکا و اسراییل با اعضای شورای امنیت برای دادن رای مخالف یا ممتنع به شدت رایزنی می کنند. چهار عضو غیر دائم این شورا، بوسنی، کلمبیا، گابن و نیجریه، هنوز در مورد رای خود اظهار نظر قطعی نکرده اند.
پیشتر، هیلری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا با نجیب میقاتی، نخست وزیر لبنان در مقر سازمان ملل متحد، در رد اقدامی شتابزده در مورد درخواست فلسطینی در سازمان ملل متحد، دیدار و گفتگو کرده بود.
مسوولان آمریکایی می گویند هیلری کلینتون، موارد مشابهی را در ملاقات با همتایان کلمبیایی و چینی خود مطرح کرد.
مسوولان آمریکایی می گویند هیلری کلینتون به آقای میقاتی گفت واشنگتن می خواهد هر دو طرف اسراییل و فلسطینی یک طرح مذاکرات صلح را بپذیرند که هفته گذشته توسط گروه چهار خاورمیانه - آمریکا، سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپا و روسیه - ارائه شد.
این طرح خواستار آن است که نشست اولیه در مدت یک ماه برگزار شود و پس از آن گفتگو ها به حالت منظم بازگردد و در مدت نود روز، در مورد امنیت و مرزها پیشرفت حاصل شود. این طرح رسیدن به صلح را تا پایان سال ۲۰۱۲ متصور شده است.