لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۹

واکنش حماس به طرح محمود عباس برای کشور مستقل فلسطين


واکنش حماس به طرح محمود عباس برای کشور مستقل فلسطين
واکنش حماس به طرح محمود عباس برای کشور مستقل فلسطين

درواکنش به درخواست عضويت فلسطين به عنوان يک کشور مستقل درسازمان ملل، اسماعيل هنيه، نخست وزير حماس در نوار غزه و رقيب گروه فتح، گفته است دولت در سرزمينی تشکيل می شود که آزاد شده باشد.

نخست وزير حماس روز دوشنبه گفت: وقتی ما می گوييم، خواهان تشکيل کشور فلسطينی هستيم، دو شرط را در نظر داريم. شرط اول اين است که موجوديت صهيونيستی در هيچ بخشی از فلسطين به رسميت شناخته نشود. و شرط دوم اين که از هيچ بخشی از خاک فلسطين چشم پوشی نشود. شما می خواهيد دولت را در جايی که آزاد کرده ايد، تشکيل بدهيد، اما ما می گوييم، اول آزادی بعد دولت.

در همين حال، گروهی از فلسطينی ها در اعتراض به موضع آلمان مبنی بر مخالفت با عضويت کامل فلسطينی ها در سازمان ملل متحد، در مقابل کنسولگری آلمان در رام الله در کرانه باختری تجمع کردند.

عصام باقر، يکی از معترضان، در اين تجمع گفت: ما می خواهيم به دولت آلمان پيام دهيم که با موضع اين کشور مخالفيم و دولت آلمان را تشويق می کنيم، برای تشکيل کشور فلسطين به عنوان عضو کامل سازمان ملل متحد، رای دهد.

فلسطينی ها روز يکشنبه در رام الله از محمود عباس، رهبر تشکيلات خودگردان، استقبال کردند.

مذاکرات بين اسراييل و فلسطينی ها در اواخر سال ۲۰۰۸ در پی حمله موشکی اسراييل عليه مواضع موشکی و خمپاره اندازهای حماس در نوار غزه، متوقف شد.

محمود عباس می گويد تنها به اين شرط به ميز مذاکره باز می گردد که اسراييل شهرک سازی ها در اراضی که فلسطينی ها بخشی از کشورآينده خود می دانند، کاملاً متوقف کند و مرزهای ۱۹۶۷ را پايه گفتگوها قرار دهد.

اسراييل اين شرط ها را نمی پذيرد و می گويد که گفتگوها نمی تواند با اين پيش شرط ها ادامه يابد.

از سوی ديگر شورای امنيت سازمان ملل متحد بحث مقدماتی پيرامون درخواست فلسطينی ها برای عضويت کامل در سازمان ملل متحد را روز دوشنبه پشت درهای بسته، آغاز کرد.

ديپلمات ها می گويند جلسه شورای امنيت سازمان ملل متحد به هيچگونه تصميم گيری مشخصی منجر نشد، اما روابط نيروها در اين شورای متشکل از ۱۵ کشور با آرای متفاوت را در ارتباط با درخواست فلسطينی ها، منعکس کرد.

رياض منصور، سفير فلسطينی ها در سازمان ملل متحد، با اميدواری به تصميم مثبت شورای امنيت سازمان ملل می گويد:اين روند آغاز شده است و ما اميدواريم که شورای امنيت با مسئوليت به اين درخواست نگاه کند و خصوصاً زمانی که يکصد و ۳۱ کشور جهان تشکيل دولت فلسطين را به رسميت شناخته اند، به درخواست ما، با ديد مثبت بنگرد.

آمريکا ، متحد اسراييل، می گويد از حق وتوی خود برای رد اين درخواست استفاده خواهد کرد، اما اگر ۹ رای به نفع درخواست فلسطينی ها داده شود، يعنی تعداد لازم برای تصويب اين پيشنهاد بدون احتساب حق رای وتو، آنوقت فلسطينی ها به يک پيروزی اخلاقی دست يافته اند.

به نظر می رسد تنها شش کشور در شورای امنيت به عضويت کامل فلسطين در سازمان ملل متحد رای خواهند داد. انتظار می رود، چهار کشور اتحاديه اروپا يا عليه آن رای دهند و يا رای ممتنع دهند. کشورهای بوسنی، کلمبيا، گابن و نيجريه هنوز نظر مشخصی در اين ارتباط ابراز نکرده اند.

قرار است شورای امنيت سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه، کميته ای را برای بررسی درخواست فلسطينی ها، تشکيل دهد.

هفته گذشته کشورهای عضو گروه چهار خاورميانه برنامه زمان بندی دور جديد گفتگوها را به اسراييل و فلسطينی ها، ارائه کردند.

XS
SM
MD
LG