رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه، ۲۰ فروردین، درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی را برای عضویت کامل در این نهاد بینالمللی به کمیته پذیرش اعضای جدید ارجاع داد.
ونسا فریزر، نماینده مالت در سازمان ملل، پیشنهاد کرد این کمیته بعد از ظهر دوشنبه برای بررسی درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی تشکیل جلسه دهد و گفت بررسی این درخواست باید در ماه جاری میلادی، آوریل، انجام شود.
مالت ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه آوریل را بر عهده دارد.
تشکیلات خودگردان فلسطینی هفته گذشته رسماً خواستار تجدید نظر شورای امنیت در مورد درخواست سال ۲۰۱۱ خود برای عضویت کامل در این نهاد جهانی شد. در حال حاضر، تشکیلات خودگردان فلسطینی یک ناظر غیرعضو در سازمان ملل است.
ریاض منصور، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطینی در سازمان ملل، گفت: «ما صمیمانه امیدواریم پس از ۱۲ سال از تغییر وضعیت خود به یک ناظر، شورای امنیت با پذیرش تشکیلات خودگردان فلسطینیها برای عضویت کامل، سازمان ملل را به سطح اجماع جهانی در مورد راه حل دو کشوری ارتقا دهد.»
کمیته پذیرش اعضای جدید، متشکل از ۱۵عضو، ابتدا این درخواست را بررسی میکند تا اطمینان حاصل شود تشکیلات خودگردان فلسطینی از شرایط لازم برای عضویت در سازمان ملل متحد برخوردار است یا خیر.
تنها در صورتی که از این شرایط برخوردار باشد، این درخواست برای رای گیری رسمی در شورای امنیت مطرح خواهد شد. تصویب آن دستکم به ۹ رأی موافق و عدم وتوی ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه یا بریتانیا نیاز دارد.
ونسا فریزر پیش از نشست روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «کمیته باید در ماه آوریل به بحث و بررسی بپردازد.» شورای امنیت اوایل روز دوشنبه درباره درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی پشت درهای بسته تشکیل جلسه داد.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل روز دوشنبه گفت تشکیل کشور فلسطینی تهدیدی برای امنیت ملی اسرائیل خواهد بود. گیلاد اردان به خبرنگاران گفت: «به رسمیت شناختن کشور فلسطینی نه تنها نقض آشکار منشور سازمان ملل است، بلکه این اصل اساسی را نیز نقض میکند که دستیابی به یک راه حل پایدار تنها از طریق میز مذاکره تحقق مییابد.»
او در ادامه افزود: «سازمان ملل سالهاست که در روند برقراری صلح در خاورمیانه کارشکنی میکند. اما امروز آغاز راهی بدون بازگشت است.»
ایالات متحده چهارشنبه گذشته ضمن مخالفت با تلاش فلسطینیها برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد، اعلام کرد که از تشکیل کشور فلسطینی حمایت میکند، اما پس از مذاکره با اسرائیل.
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه امور آمریکا گفت، «این کاری است که باید از طریق مذاکرات مستقیم طرفها انجام شود؛ چیزی که ما در حال حاضر دنبال میکنیم و نه در سازمان ملل.»
او همچنین گفت، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده فعالانه در ایجاد «ضمانتهای امنیتی» برای اسرائیل، به عنوان پیشنیاز تشکیل یک کشور فلسطینی، مشارکت کرده است.