بر اساس یک نظرسنجی که روز سهشنبه ۲۷ شهریور منتشر شد، اکثریت ساکنان غزه بر این باورند که تصمیم حماس برای آغاز حمله ۱۵ مهرماه به اسرائیل، که موجب حملات ویرانگر اسرائیل به غزه شد، نادرست بوده است.
این نظرسنجی که در اواسط شهریور توسط مرکز فلسطینی سیاستگزاری و تحقیقات (پیاسآر) انجام شده است، نشان میدهد که ۵۷ درصد از افرادی که در غزه مورد سوال قرار گرفتهاند با حمله مخالف و ۳۹ درصد با آن موافق بودهاند.
این نخستین بار پس از حمله ۱۵ مهرماه است که اکثریت پاسخدهندگان در غزه تصمیم به این حمله را نادرست میدانند. در نظرسنجی قبلی ۵۷ درصد پاسخدهندگان از این حمله حمایت میکردند.
گرچه همین نظرسنجی در کرانه باختری نشان داد که ۶۴ درصد از پاسخدهندگان با این حمله موافقند ولی میزان حامیان حمله در کرانه باختری نیز کاهش داشته است.
پیاسآر در این نظرسنجی ۷۹۰ نفر را در کرانه باختری و ۴۱۰ نفر را در غزه به شکل رو در رو مورد پرسش قرار داده و درصد خطای نظرسنجی را ۳.۵ درصد اعلام کرده است.
در تمام نظرسنجیهای این مرکز تاکنون پاسخدهندگان از حمله حمایت کرده بودند و این برای اولین بار است که یافتههای نظرسنجی کاهش قابلتوجهی را در میزان مطلوب بودن حمله و انتظار برای پیروزی حماس، به طور هم زمان در غزه و کرانهباختری، نشان میدهد.
در مجموع دو نظرسنجی اکثریت ۵۴ درصد از پاسخدهندگان (در غزه و کرانهباختری) همچنان تصمیم به حمله ۱۵ مهرماه را صحیح میدانند.
در مردادماه ارتش اسرائیل حماس را به جعل نتایج نظرسنجیهای پیاسآر متهم کرد ولی گفت که هیچ مدرکی دال بر همکاری پیاسآر با حماس وجود ندارد.
پیاسآر گفت که این ادعا را جدی گرفته و مورد بررسی قرار داده است و اعلام کرد که تجزیه و تحلیل دادهها بیانگر تغییر خودسرانه آنها نیست و بررسی معیارهای کنترل کیفیت «ما را متقاعد کرد که هیچ دستکاریای در دادهها صورت نگرفته است.»
پیاسآر همچنین اعلام کرد که حمایت از حمله ۱۵ مهر لزوما به معنای حمایت از حماس یا جنایات علیه غیرنظامیان نیست و افزود: «تقریبا ۹۰ درصد مردم معتقدند که اعضای حماس جنایاتی را که در فیلمهای منتشر شده از روز حمله دیده میشود، انجام ندادهاند.»
گرچه این نظرسنجی بیانگر کاهش حامیان حماس در غزه از ۳۸ درصد به ۳۵ درصد است ولی هم در غزه و هم در کرانهباختری جنبش اسلامگرای افراطی حماس همچنان بیشتر از «فتح» به رهبری محمود عباس محبوبیت دارد.
اسرائیل پس از حمله بیسابقه حماس در روز ۱۵ مهر ۱۴۰۲ که منجر به کشته شدن ۱۲۰۰ نفر و ربوده شدن ۲۵۰ نفر شد، حملهای گسترده را آغاز کرد که به ادعای وزارت بهداشت غزه تاکنون به کشته شدن ۴۱۰۰۰ فلسطینی در نوار غزه منجر شده است.