لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۱

ارتش پاکستان برگزاری انتخابات را موفقیت‌آمیز خواند؛ جامعه جهانی خواستار شفافیت شد


رئیس‌جمهوری سابق نیجریه همراه با شماری از ناظران بین‌المللی در یکی از حوزه‌های رای‌گیری در شهر راولپندی که گزارش‌هایی از بی‌نظمی‌ها در آن دریافت شده بود.
رئیس‌جمهوری سابق نیجریه همراه با شماری از ناظران بین‌المللی در یکی از حوزه‌های رای‌گیری در شهر راولپندی که گزارش‌هایی از بی‌نظمی‌ها در آن دریافت شده بود.

رئیس ستاد ارتش پاکستان، روز شنبه ۲۱ بهمن، در بیانیه‌ای از مردم این کشور خواست با پذیرش نتایج انتخابات پارلمانی، از «سیاست هرج‌و‌مرج طلبی» دوری کنند. همزمان جامعه جهانی ضمن درخواست برای تحقیقات در باره بی‌نظمی‌های گزارش شده، اعمال محدودیت‌ها در روند انتخابات را محکوم کرد.

ژنرال عاصم منیر، در بیانیه خود ضمن تبریک به مردم پاکستان برای برگزاری «انتخابات موفقیت‌آمیز» گفت: «ملت برای خروج از سیاست هرج و مرج و قطبی‌سازی که مناسب یک کشور مترقی ۲۵۰ میلیونی نیست، به دستان قدرتمند و شفابخش نیاز دارد.»

این در شرایطی است که نواز شریف و عمران خان؛ نخست‌وزیران پیشین پاکستان و رقیب انتخاباتی، هر دو مدعی پیروزی در این انتخابات هستند.

نواز شریف روز جمعه بیستم بهمن، ضمن اعلام پیروزی خزب خود؛ مسلم لیگ، گفت باید با سایر گروه‌ها یک دولت ائتلافی تشکیل دهد، زیرا حزبش نتوانسته است اکثریت لازم برای تشکیل دولت را کسب کند.

عمران خان، نخست وزیر سابق و زندانی، روز جمعه در یک پیام صوتی-تصویری که با استفاده از هوش مصنوعی تولید و در حساب کاربری او در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشته شده بود، مدعی پیروزی در انتخابات سراسری پاکستان شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، عمران خان در این پیام ضمن رد ادعای پیروزی نواز شریف از حامیان خود و خزیش؛ تحریک انصاف، خواست برای پیروزی در انتخابات جشن بگیرند و گفت این پیروزی باوجود «سرکوب حزبش» به‌دست آمده است.

به گفته رویترز گرچه عمران خان و حزبش از شرکت در انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه منع شده بودند، اما نامزدهای مستقل مورد حمایت او توانسته‌اند بیشترین کرسی‌ها را در انتخابات به دست آورند.

در همین حال، ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا روز جمعه در بیانیه‌هایی نگرانی خود را از روند انتخابات پاکستان ابراز داشتند و خواستار تحقیق در مورد بی‌نظمی‌های گزارش شده، شدند.

وزارت امور خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده آماده است تا با دولت بعدی پاکستان، صرف نظر از آن‌که کدام حزب سیاسی قدرت را در دست داشته باشد، برای پیشبرد منافع مشترک دو کشور همکاری کند.

در این بیانیه آمده است: «ما به جمع ناظران معتبر بین‌المللی و محلی انتخابات در ارزیابی آن‌ها می‌پیوندیم که این انتخابات به همراه محدودیت‌های ناروا بر آزادی بیان، تشکل و تجمع مسالمت‌آمیز برگزار شده است.»

بیانیه می‌گوید: «ما خشونت انتخاباتی، محدودیت در اعمال حقوق بشر و آزادی‌های اساسی، از جمله حمله به کارکنان رسانه‌ها، و محدودیت دسترسی به اینترنت و خدمات مخابراتی را محکوم می‌کنیم و نگران ادعاهای مطرح شده درباره مداخله در روند انتخابات هستیم. باید در مورد ادعاهای دخالت یا تقلب تحقیقات کامل صورت گیرد.»

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، نیز روز جمعه در بیانیه‌ای گفت که پس از اعلام پیروزی نواز شریف در انتخابات، نگرانی‌های جدی در مورد عادلانه بودن این انتخابات وجود دارد.

اتحادیه اروپا هم در بیانیه خود ضمن اشاره به محرومیت عمران خان در این انتخابات و همچنین محدودیت‌ها در آزادی بیان، تجمع، دسترسی به اینترنت و بازداشت فعالان سیاسی خواستار تحقیقات کامل و به‌موقع در مورد بی‌نظمی‌های گزارش شده در روند انتخابات شد.

XS
SM
MD
LG