لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۴

مذاکره دولت پاکستان با اسلامگرایان معترض به حکم آزادی یک زن مسیحی


پاکستانی های معترض خواهان لغو حکم آزادی آسیه بی بی، زن مسیحی هستند که به اعدام محکوم شده بود.
پاکستانی های معترض خواهان لغو حکم آزادی آسیه بی بی، زن مسیحی هستند که به اعدام محکوم شده بود.

دولت پاکستان تا اواخر شب جمعه مشغول مذاکره با گروه اسلامگرای موسوم به تحریک لبیک بود، تا به سه روز تظاهرات و ناآرامی بعد از تبرئه یک زن مسیحی از اتهام توهین به پیامبر اسلام توسط دیوان عالی پاکستان پایان دهد.

روز جمعه پنج هزار اسلامگرای پاکستانی در اسلام آباد، پایتخت پاکستان تظاهرات کردند و نزدیک به چهار هزار نفر دیگر هم در لاهور تحصن کردند و خواستار لغو حکم تبرئه «آسیه بی بی» شدند. اعتراضاتی هم در پیشاور گزارش شده است.

آسیه بی بی به «کفرگویی» متهم شده بود و از سال ۲۰۱۰ از یک دادگاه حکم اعدام گرفته بود، اما دیوان عالی پاکستان روز چهارشنبه رأی به آزادی او داد. از همان روز، اسلامگراهای افراطی در اعتراض به حکم عالی‌ترین مرجع قضایی پاکستان، دست به تظاهرات زدند.

در همین حال، به نوشته آسوشیتدپرس، نزدیکان آسیه بی بی می‌گویند جان این زن مسیحی در پاکستان در خطر است و او می‌خواهد کشور را به زودی ترک کند.

دولت پاکستان توافق کرده است برای جلوگیری از خروج آسیه بی بی از کشور تا قبل از ارائه عرض حال جدید علیه رای دیوان عالی کشور اقداماتی انجام دهد.

خادم حسین رضوی رئیس حرکت لبیک می گوید که اقلیتها باید از موقعیت خود بعنوان اقلیت آگاه باشند.

خادم حسین رضوی گفت: «ما دعوایی با کسی نداریم، اگر بحثی وجود دارد درباره احترام به پیامبر و بی احترامی به او است. همه پاکستانی ها از جمله اقلیتها باید در صلح و احترام زندگی کنند و اقلیتها باید در چارچوب اقلیت زندگی کنند.»

اعضای حرکت لیبک در سراسر کشور، راهها را بسته و با پلیس درگیر شده اند. در ویدیویی که توسط یک تلفن موبایل گرفته شده صحنه ای دیده می شود که یکی از تظاهرکنندگان مسلح بسوی پلیس شلیک می کند.

همسایگان آسیه بی بی او را متهم کرده بودند که علیه اسلام اظهارات توهین آمیز بیان داشته است، چرا که به وی اعتراض کرده بودند چرا از همان لیوان آبی که آنها از آن آب نوشیده اند آب خورده است و او چون مسلمان نیست، نباید از لیوان آنها آب بخورد.

پاکستان یکی از سخت ترین قوانین موسوم به «کفرگویی» را دارد، که به واسطه آنها متهمان به توهین به اسلام ممکن است به اعدام محکوم شوند.

فروردین امسال نیز دادگاهی در ایالت پنجاب پاکستان یک گروه ۲۰ نفره اوباش محلی را، که سال ۲۰۱۴ یک زن و مرد مسیحی پاکستانی را زنده در آتش انداخته و کشتند، تبرئه کرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG