مراسم سینمایی امسال همراه با مباحث سیاسی روز پیش رفته است.
این امر با صحبت های مریل استریپ در مراسم «گلدن گلوب» شدید تر شد. خانم استریپ در این مراسم برنده جایزه افتخاری «سسیل بی دومیل» برای یک عمر دستاوردهای هنری شد و در صحبت هایش هنگام پذیرفتن جایزه از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا انتقاد کرد.
سخنان مریل استریپ نه تنها شبکه های اجتماعی را تکان داد بلکه با واکنش رئیس جمهوری آمریکا روبرو شد که خانم استریپ را «هنرپیشه ای که بیش از حدبه وی بها داده میشود» عنوان کرد.
پس از آن مراسم انجمن بازیگران سینمای امریکا نیز جو سیاسی پیدا کرد و بسیاری از بازیگرانی که روی صحنه رفتند تا جایزه خود را دریافت کنند از فرصت استفاده کردند تا موضع سیاسی خود را ابراز کنند.
با این رویدادها در کنار جنجال های سیاسی که از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا در رسانه های خبری و شبکه های اجتماعی وجود دارد شکی نیست که اسکار امسال نیز به نسبت معمول رویدادی سیاسی باشد.
البته این نخستین باری نخواهد بود که مراسم اسکار به رویدادی برای ابراز عقاید سیاسی هنرمندان تبدیل می شود. در تاریخ سینمای آمریکا چنین امری بارها رخ داده است.
در سال ۱۹۷۳ مارلون براندو، بازیگر برجسته آمریکایی برای ایفای نقش در فیلم پدرخوانده برنده جایزه اسکار شد اما خانمی که لباس سرخپوستی بر تن داشت به جای او روی صحنه رفت و گفت آقای براندو به نشانه مخالفت با گونه ای که صنعت سینما با سرخپوستان برخود می کند جایزه اسکار را رد میکند.
در سال ۱۹۹۳ سوزان ساراندون و تیم رابینز برای جلب توجه به بیماریان ایدز هائیتی که در گوانتانامو بازداشت شده بودند با پاپیون های قرمز روی صحنه آمدند و خواستار آزادی آنها شدند.
و ریچارد گری روی صحنه از رهبر چین خواست ارتش خود را از تبت خارج کند.
در سال ۲۰۰۳ مایکل مور مستندساز مشهور هنگام دریافت جایزه اسکار از جرج بوش رئیس جمهور وقت به دلیل شروع جنگ عراق انتقاد کرد و او را یک رئیس جمهور دروغین دانست و گفت «شرم بر تو»
شان پن که در سال ۲۰۰۹ برای ایفای نقش هاروی میلک، نخستین فرد همجنسگرا که یک مقام دولتی داشته جایزه اسکار برد روی صحنه از حقوق همجنسگرایان در آمریکا حمایت کرد و به آنهایی که حامی قوانین مخالف ازدواج همجنسگرایان هستند گفت زمان خوبی است برای تغییر، تا در مقابل نسلهای بعدی از شرم در بیائید.
در سال ۲۰۱۲ نیز ناتالی پورتمن روی صحنه به یکی از نامزد های اسکار «دمیان بیچیر» اشاره کرد که در فیلم «زندگی بهتر» نقش یک مهاجر غیرقانونی را بازی کرده بود و گفت «تو به همه آنهایی که صدایی ندارند، صدا دادی».
انتظار می رود جو هشتاد و نهمین مراسم اسکار بیش از همیشه سیاسی باشد.
این در حالی است که به گفته سخنگوی کاخ سفید دونالد ترامپ امسال مشغول میزبانی میهمانی «Governor’s Ball» خواهد بود و اسکار را تماشا نخواهد کرد.