لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۱

دیدگاه |‌ یادداشتی در نشریه نيوزويک: انتفاضۀ شرکت‌های بزرگ فناوری


FILE - In this Jan. 9, 2019, file photo, media and guests mingle before a tour of Facebook's new 130,000-square-foot offices, which occupy the top three floors of a 10-story Cambridge, Mass. building. Facebook and Twitter's announcements Thursday,…
FILE - In this Jan. 9, 2019, file photo, media and guests mingle before a tour of Facebook's new 130,000-square-foot offices, which occupy the top three floors of a 10-story Cambridge, Mass. building. Facebook and Twitter's announcements Thursday,…

يک خاخام يهودی ارتدکس به نام ياکوو منکن که در زمينه‌های فناوری و استفاده از آن برای همبستگی ميان يهوديان حضور پررنگی در اينترنت دارد، در مقاله‌ای در صفحۀ ديدگاه‌های نشریه نيوزويک، نوشته است، توییتر و فیس‌بوک هر دو برای مقابله با «تحریک به خشونت» دارای سیاست‌هايی هستند و «این سیاست ها چنان سختگیرانه اعمال می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده، به دلیل اتهام تحريک به شورش چهار ماه پیش، ديگر نمی‌تواند از اين شبکه‌ها استفاده کند. با این وجود طی دو هفتۀ گذشته، هر دو غول شبکه‌های اجتماعی به رهبران آشکارا نسل‌کش و سازمان‌های تروریستی اجازه داده‌اند [که هواداران خود را] به حملات خشونت‌آمیزی علیه نمازگزاران، مسافران، و سایر عابران مسالمت‌آمیز تحریک کنند.» به عقيدۀ اين نويسنده، «نباید اجازه داد که اين مسأله بدون عقوبت بماند.»

آقای منکن در ادامه می‌نويسد هر بار که پای «کشور يهودی اسرائيل» به امور جنجال برانگيز کشيده می‌شود، شخصیت‌های برجسته‌ای از سراسر جهان به جای سعی برای کاهش التهابات، با بيانات خود به تنش‌ها دامن می‌زنند. به نوشتۀ منکن، جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران، با توئیتی که دربارۀ «حمله به مسجد الاقصی و کشته شدن نمازگزاران» فرستاد، «اطلاعات نادرستی را منتشر کرد.»

منکن می‌گويد برخلاف ادعای وزیر امور خارجۀ ایران، «هیچ عربی در مسجد الاقصی کشته نشده است - گرچه چند نفر [عرب] در اسرائیل توسط ترکش موشک‌های حماس که از نوار غزه پرتاب شده بود، جان خود را از دست دادند.»

منکن يادآوری می‌کند که پارسال مأموران آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در توئیتی به زبان انگلیسی نوشتند: «مبارزه برای آزادی فلسطین، جهاد است.» و اکنون «کارگزاران دیکتاتور ایران» اضافه می‌کنند که با اسرائیل «فقط با زبان قدرت می‌توان گفتگو کرد،» و اعراب فلسطینی «باید قدرت خود را افزایش دهند، محکم بایستند، و با دشمن روبرو شوند.»

نويسنده با ذکر مواردی ديگر از اين قبيل تحريکات به خشونت توسط رهبران حماس و سايرين، با اظهار تعجب، می‌گويد اين توئيت‌ها و پيام‌ها هنوز در اين دو شبکۀ اجتماعی وجود دارند و به رغم درخواست بنی گنتس، وزير دفاع اسرائيل، پاک نشده‌اند. فيس‌بوک به رغم درخواست‌های مکرر ساير کاربران مبنی بر حذف پيام‌های راديکال و خشونت‌آميز، اساساً نه تنها اين درخواست‌ها را بی‌جواب گذاشته است بلکه به گفتۀ منکن «محتوای پيام‌ها بطور قابل توجهی راديکال‌تر هم شده است.»

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG