اپرا وینفری، یکی از مشهورترین، قدرتمندترین و ثروتمندترین مجریان شوهای تلویزیونی آمریکا، شوی تلویزیونی پرطرفدار خود که به مدت یک ربع قرن در صدر برنامه های تلویزیونی قرار داشته است را پایان داد. آخرین برنامه «اپرا» روز ٢۵ ماه مه اجرا خواهد شد.
شوی اپرا وینفری که نخستین بار در سال ١٩٨۶ روی آنتن آمد، اولین برنامه تلویزیونی با استفاده از یک مجری آفریقایی تبار آمریکایی بود که توانست در شبکه های سراسری تلویزیون آمریکا به نمایش در آمده و از موفقیت زیادی برخوردار شود. از آن تاریخ به بعد اپرا وینفری توانسته است یک دستگاه رسانه ای عظیم به نام خود برپا کند و علاوه برآن صاحب شبکه ماهواره ای و تلویزیونی خود باشد. شبکه ای که به نام «O» دراوایل امسال کار خود را آغازکرد.
پایان کار اپرا وینفری به عنوان یک برنامه ساز و مجری تلویزیونی در شهر شیکاگو با تشویق بیش از ١٣ هزار تن از هواداران او و اجرای یک سرود دستجمعی توسط گروه همخوانان (کر) همراه بود.
اپرا وینفری، با حقیقت گویی و پرداخت به زیبایی های درون در شوهای روزانه تلویزیونی خود توانست وجهه و سیمای تلویزیون آمریکا را برای همیشه عوض کند. برنامه ای که با بیش از ۴٢ میلیون تماشاگر در بیش از ١۵٠ کشور جهان در هفته، تبدیل به پرتماشاگرترین برنامه تاریخ تلویزیون شد. اما سال گذشته دراوج موفقیت، او ناگهان تصمیم گرفت به این برنامه ها پایان دهد.
اپرا در آن زمان به تماشاگران خود گفت: «این سال هایی که با شما گذشت توانست به عنوان یک تجربه گرانبها زندگی مرا برای همیشه دگرگون کند.»
تماشاگران و هواداران شوهای اپرا وینفری نیز در حالی که در محل استودیوی تلویزیون ضبط آخرین برنامه او را تماشا می کردند درباره اهمیت اپرا چنین گفتند: «محبت و مهربانی که او نثار تمامی مردم می کند. فرصت هایی که او در اختیار دیگران گذاشته است وعشقی که او با همه تقسیم می کند از دلایلی است که ما او را تا به این حد دوست می داریم.»
زن تماشاگری گفت: «اپرا خودش است. یعنی واقعیت خودش را پنهان نمی کند.» تماشاگر دیگری این گفته را تائید می کند: «بله. اپرا یک آدم واقعی است که به چیزی تظاهرنمی کند.» دیگری می گوید: «اپرا به ما امید داده است و همیشه روی نکات مثبت زندگی تکیه می کند. به این صورت او زندگی همه از جمله خود من را لمس کرده و روی آن تاثیر گذاشته است.»
اپرا وینفری بیش از هر چیز دیگر با اعتراف به مسایلی که خود او در زندگی با آنها درگیر بوده است توانست با تماشاگرانش ارتباط برقرار کند. تجربه مورد تجاوز قرار گرفتن در کودکی، فقر و بعدها مشکل چاقی. او روی مسایل دیگری چون سوء استفاده از کودکان، بیماری ایدز و نژادپرستی نیز تکیه داشت.
ران سیمونز، یک منتقد رسانه ای می گوید: «شما حتی اگر برنامه های اپرا را تماشا نمی کردید هم می دانستید که در آن چه می گذرد و این هفته مثلا از چه موضوعی صحبت می شود. موضوع هایی که اپرا برای برنامه های خود انتخاب می کرد ناگهان تبدیل به یک مسئله ملی می شد و همه درباره آن کنجکاوی نشان می دادند.»
«کیتی کلی» نویسنده می گوید: «رسیدن اپرا از گمنامی به این درجه از معروفیت و محبوبیت خودش یک واقعه حیرت آور است. او امروز معروف ترین و خوشنام ترین زن جهان است.»
مجله «هاوس کیپینگ» اخیرا با نظرخواهی هایی از سراسر جهان آماری به دست داده است که نشان می دهد اپرا وینفری دوستداشتنی ترین و قابل احترام ترین زن در سراسر جهان به شمار می رود.
اپرا زندگی اولیه و دوران کودکی و نوجوانی دشواری را در محلات فقیر نشین «میسی سی پی» گذراند. اما بعدها توانست براین مشکلات غلبه کرده و به موفقیت برسد. او هرچند در چند فیلم سینمایی نیز بازی کرد اما بیشتر معروفیتش به خاطر شوهای تلویزیونی اپرا است.
اپرا وینفری نخستین زن آفریقایی تبار آمریکایی است که نامش در فهرست فوربز برای معرفی میلیاردرهای جهان قرار گرفته است. او هم چنین اثرات مهمی در زندگی بسیاری از نویسندگانی که او کتاب های آن ها را در «بوک کلاب» خود معرفی کرد داشته است.
اپرا هم چنین یک نمایش به نام «رنگ بنفش» برای اجرا در تئاترهای «برادوی» تهیه کرد و توانست با تاسیس یک مجله و شبکه تلویزیونی خود تبدیل به یک غول رسانه ای شود. او در طول سال های اجرای برنامه های خود هدایا و جوایزی از قبیل اتومبیل و دیگر هدایای گرانقیمت به شرکت کنندگان داده است.
اپرا وینفری در سال ٢٠٠٧ مبلغ ۴٠ میلیون دلار برای تاسیس یک مدرسه دخترانه در محلات فقیرنشین آفریقای جنوبی اهدا کرد. او هم چنین با جمع آوری اعانه بیش از۶٠ موسسه فرهنگی دیگر نیز در ١٣ کشور مختلف جهان تاسیس کرده است.
او در نخستین تجربه سیاسی خود به طرفداری از باراک اوباما به کمپین تبلیغاتی او برای رسیدن به مقام ریاست جمهوری ایالات متحده کمک کرد.
اپرا می گوید با پایان دادن به شوهای تلویزیونی خود درصدد است تا بیشتر روی شبکه تلویزیونی نوپای خود تمرکز کند و امیدوار است که بتواند روزی این شبکه را نیز به اندازه برنامه های تلویزیونی خود پرتماشاگر کند.