مراسم سه ساعته المپیک ۲۰۱۶ که در استادیوم ماراکانا برگزار شد ، نمایش جلوه هایی از تاریخ ، فرهنگ و تنوع قومی در برزیل بود.
مارکو بالیچ طراح و برپا کننده ایتالیایی این مراسم، چهره آشنایی در طراحی و اجرای مراسم باشکوه از این دست است. او تا کنون ۱۷ مراسم را در پنج قاره جهان طراحی و تولید کرده است، از جمله بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۰۶ و ۲۰۱۴.
پیام او در طراحی سی و یکمین المپیک، حفظ محیط زیست و آینده کره زمین بود.
این سوژه در سهچرخههای آراسته به گل و گیاه که تیم هر کشوری با آنها وارد شدند نیز مشهود بود.
شمایی از شهرهای جهان که به علت افزایش سطح آبهای کره زمین نشان داده شد زیر آب فرو رفتهاند، پیامی هشداردهنده بود که مراسم افتتاحیه المپیک ریو را از المپیک های گذشته متمایز ساخت.
با این حال، این مراسم تنها برای به تصویرکشیدن نقاط تیره در زندگی بشری نبود. برزیل برای جشن و شادی شناخته شده است؛ رقصهای با شکوه و رنگین کمانها، زیبایی خاصی به این مراسم بخشید.
ژیزل بوندشن، هنرپیشه و مانکن برزیلی در این مراسم برای آخرین بار در زندگی هنری خود بر صحنه قدم گذاشت.
در مراسم افتتاحیه المپیک، طبق سنت، تیم یونان همیشه اولین تیمی است که وارد میشود. تیم آمریکا نیز معمولاً بزرگترین تیم شرکت کننده در المپیکها است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در توییتی نوشت که اتحاد و تنوع قومی در تیم ما مایه افتخار است و یادآوری برای جهان است که چرا آمریکا تعیین کننده استاندارد طلا است.
اوباما در توئیت دیگری نوشت، امشب تیم پناهجویان نیز برای اولین بار در مقابل جهان میایستد و ثابت میکند که میتوان موفق بود، بدون آن که مهم باشد از کجا آمدهاید.
بودجه المپیک برزیل که به علت بحران اقتصادی ۵۰ درصد کاهش یافت، ۲۰ بار کمتر از بودجه المپیک ۲۰۰۸ چین و ۱۲ بار کمتر از بودجه المپیک ۲۰۱۲ لندن بود.
نزدیک به ۱۲ هزار ورزشکار از ۲۰۶ کمیته ملی المپیک از کشورهای مختلف جهان در ۲۸ رشته ورزشی در مسابقات المپیک ۲۰۱۶ رقابت میکنند.
حضور تیم ایران که سرانجام با لباسهای طراحی شده جدید صورت گرفت حاشیههایی داشت. جمعه شب، کاروان ایران در حالی روی پیست ورزشگاه ماراکانا رژه رفت که سه بازیکن والیبال ایران حاضر به همراهی آن نشدند.
سعید معروف، کاپیتان تیم ملی والیبال ایران در ایسنتاگرام خود نوشت به دلیل محروم بودن امیر خوش خبر، سرپرست تیم ملی والیبال از حضور در رژه المپیک، او نیز تصمیم گرفته است که در این رژه حاضر نشود.
کوسوو و سودان جنوبی برای اولین بار وارد صحنه رقابتهای المپیک شدند.
خبرهای بیشتر در صفحه المپیک صدای آمریکا: