پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز دوشنبه با توشيح لايحه تخفيف های مالياتی و ارائه وام به مشاغل کوچک آن را بصورت قانونی در آورد.
پس از تصويب کنگره، روز دوشنبه پرزيدنت اوباما لايحه ای را بصورت قانونی در آورد که برای مشاغل کوچک تخفيف های مالياتی فراهم می کند و امکان دريافت وام بيشتر را به آنها می دهد.
رييس جمهوری آمريکا پس از امضاء اين لايحه ۴۲ ميليارد دلاری روز دوشنبه را روزی بزرگ برای کارفرمايان و کارآفرينان آمريکا خواند.
پرزيدنت اوباما گفت که قانون جديد بيش از نيم ميليون شغل ايجاد خواهد کرد و بار ديگر تأکيد کرد که ايجاد کار در صدر برنامه های دولت قرار دارد. وی همچنين گفت اقتصاد آمريکا برای هشتمين ماه متوالی شاهد رشد مشاغل در بخش خصوصی بوده است. رييس جمهوری آمريکا همچنين گفت که دولت همچنان تلاش خواهد کرد تا بر شتاب رشد اشتغال در کشور بيافزايد.
در همين حال منتقدان ميگويند که پس گذشت ۱۵ ماه از رکود اقتصادی آمريکا هنوز نرخ بيکاری اين کشور نزديک به ده درصد است و ايجاد نيم ميليون شغل گام کوچکی برای کاهش جمعيت حدود ۲۰ ميليونی بيکاران و يا کسانی که بطور پاره وقت کار می کنند، بشمار ميرود.
در آمريکا همچنين کميته ای در سنای اين کشور لايحه تحريم های تلافی جويانه تجاری عليه چين را به تصويب رساند. انتظار ميرود اين لايحه که در واکنش به ارزش ثابت و ساختگی يوان، واحد پولی چين، تدوين شده است، همين هفته در مجلس نمايندگان آمريکا نيز به شور، گذاشته شود.
اما روز دوشنبه، و پيش از تصويب لايحه تحريم در کنگره آمريکا، ارزش برابری يوآن ۲ درصد افزايش يافت، و به بالاترين ارزش برابری خود در هفده سال گذشته رسيد. آمريکا در تلاش برای کاهش کسری نجومی موازنه تجارت خارجی خود با چين از اين کشور خواسته است تا واحد ارزی خود را ۲۰ درصد افزايش دهد. چين در ۱۹ ماه ژوئن اعلام کرد که تلاش خواهد کرد واحد ارزی خود را در مقابل ساير ارزهای عمده، شناور سازد.
در تحولی ديگر چين و روسيه قراردادهای متعدی در زمينه انرژی، به امضاء رساندند.
دميتری مدودف، رييس جمهوری روسيه، و هو جينتائو، رييس جمهوری چين، در مراسم امضاء قرارداد خط لوله جديد نفت بين دو کشور شرکت کردند. اين خط لوله قرار است روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نفت را از روسيه به چين، منتقل کند.
در خبری ديگر صادرات ژاپن برای ششمين ماه متوالی کاهش يافت. نائوتو کان، نخست وزير ژاپن، بمنظور ايجاد محرکهای اقتصادی جديدی جهت مقابله با اقتصاد شکننده کشور خود روز دوشنبه از مقامات مسؤل خواست که بعنوان متمم بودجه لايحه ای را به مبلغ ۵۵ ميليارد دلار به پارلمان، ارائه دهند.
در تحولی ديگر، اسپانيا خود را برای يک اعتصاب سراسری که قرار است روز چهارشنبه همين هفته در مخالفت با برنامه صرفه جويی دولت انجام شود، آماده ميکند. دولت اسپانيا هشدار داده است که اعتصابات تغييری در سياست دولت ايجاد نخواهد کرد. نتايج بدست آمده از آخرين نظرسنجيها نشان ميدهد که تنها ۹ در صد از کارگران در اعتصاب شرکت خواهند کرد. بنابراين انتظار نميرود که اعتصاب روز چهارشنبه بحران و يا مشکلات عمده ای را برای دولت، ايجاد کند.
در بازارهای مالی، بازارهای بورس آمريکا و اروپا کار خود را با کاهش قيمت شاخص های عمده سهام، پايان دادند اما بازارهای بورس آسيا شاهد افزايش بهای سهام بودند. در همين حال قيمت طلا روز دوشنبه رکورد بالاترين ارزش خود را شکست و در اوائل روز دوشنبه هر اونس طلا به قيمت هزار و سيصد دلار، داد و ستد شد.
در ايران، بهای دلار، روز بسيار بی ثباتی را طی کرد. منابع خبری در ايران گزارش داده اند که روز دوشنبه شمار زيادی از صرافیهای بازار تهران به سبب بالارفتن لحظه ای ارزش ارز و سکه، تابلوهای قيمت ها را برداشتند. صرافیها در وضعيتی سردرگم قيمت هر دلار آمريکا را بيش از ۱۱۱۰ تومان، هر يورو را تا ۱۴۷۰ تومان و هر سکه تمام بهار آزادی طرح قديم را به ۳۶۵ هزار تومان، ارائه کردند. خبرگزاری مهر به نقل از فعالان بازار ارز تهران از مداخله احتمالی بانک مرکزی در بازار برای کاهش قيمت ها، خبر داده است.