لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۰

باراک اوباما درباره عملکرد آمریکا در لیبی توضیح خواهد داد


باراک اوباما درباره عملکرد آمریکا در لیبی توضیح خواهد داد
باراک اوباما درباره عملکرد آمریکا در لیبی توضیح خواهد داد

پرزیدنت اوباما قرار است شامگاه دوشنبه ۸ فروردین به وقت واشنگتن، آخرین مسائل مربوط به لیبی و نقش آمریکا را در آن به آگاهی مردم آمریکا برساند.

پرزیدنت اوباما این سخنرانی را در دانشگاه پدافند ملی آمریکا در واشنگتن ایراد خواهد کرد.

کاخ سفید در ساعات آخر روز دوشنبه شش فروردین طی اعلامیه ای این موضوع را به اطلاع نمایندگان رسانه ها رساند. در اطلاعیه کاخ سفید آمده است که سخنرانی رئیس جمهوری شامل اقداماتی است که واشنگتن به اتفاق متحدان خود برای حفظ مردم لیبی در برابر خشونتهای معمر قذافی انجام داده است. علاوه بر آن پرزیدنت اوباما در باره انتقال فرماندهی و کنترل به ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) و همچنین سیاست هائی که در آینده در این زمینه اتخاذ خواهد شد نیز سخن خواهد گفت.

سخنرانی پرزیدنت اوباما چند روز پس از آن صورت می گیرد که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز اطلاعات مشابهی را در روز ۴ فروردین طی یک کنفرانس مطبوعاتی در اختیار رسانه ها قرار داد.

وزیر امور خارجه آمریکا در سخنان خود گفت ائتلاف بین المللی مجبور به حمله به لیبی شد و هواپیماهای فرانسه، نخستین هواپیماهائی بودند که آسمان بنغازی را در نوردیدند، پس از آن موشک های کروز بریتانیا و آمریکا از دریا و از هوا حمله های خود را به آن منطقه و همچنین به سیستم دفاع هوائی رژیم قذافی دنبال کردند تا راه را برای هواپیماهای ائتلاف در اجرای منطقه پرواز ممنوع در لیبی هموار کنند.

با این همه هنوز نقش آمریکا در عملیات متحدان درلیبی برخوردار از اهمیت است زیرا بخش اعظمی از امکانات نظامی ناتو در چارچوب سهم و نقش نظامی- سیاسی آمریکا قرار دارد و هر چند که آندره راسموسن دبیر کل ناتو می گوید ما تنها کنترل منطقه پرواز ممنوع را بر فراز آسمان لیبی اعمال خواهیم کرد، با این همه با توجه به این که مدتهاست ناتو تنها در چارچوب نظامی عمل نمی کند و در واقع یک سازمان نظامی – سیاسی است و با توجه به این که پرزیدنت اوباما چندین بار گفته است که ما از نقش رهبری در لیبی کنار خواهیم رفت؛ بنظر می رسد ناتو که در واقع تمام کشورهای ائتلاف را به عنوان اعضای اصلی خود دارد؛ نقش کلیدی را در مسئله بحران لیبی بر عهده گیرد.

پرزیدنت اوباما در روزهای اخیر بارها گفته است که آمریکا بزودی از رهبری عملیات در لیبی کنار خواهد رفت و در باره انتقال فرماندهی به ناتو نیز روز دوم فروردین در کنفرانس مشترک خبری خود با رئیس جمهوری ال سالوادور گفت « من هیچ تردیدی ندارم که ما قادر خواهیم بود کنترل این عملیات را ( در لیبی) به یک اتحاد بین المللی واگذار کنیم.

باراک اوباما روز ۶ فروردین در اطلاعیه ای از در گذشت « جرالدین فررارو» نخستین زنی که در تاریخ انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده از سوی یکی از دو حزب سیاسی آمریکا – حزب دموکرات - برای نامزدی معاونت ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شده بود، ابراز تاًسف کرد و گفت یاد وی همیشه به عنوان کسی که سدها را برای زنان در هم شکست؛ در خاطر خواهد ماند.

جرالدین فررارو هنگام سخنرانی پذیرشی خود در کنوانسیون حزب دموکرات در سال 1984 میلادی گفت « نام من جرالدین فرراروست و من امشب در برابر شما ایستاده ام تا اعلام کنم که آمریکا سرزمینی است که در آن تمام آرمان ها برای همه ما می تواند به واقعیت به پیوندد». اما برگه انتخاباتی دموکرات ها یعنی والتر ماندل و جرالدین فررارو در آن سال مسابقه را به برگه انتخاباتی جمهوری خواهان یعنی رنالد ریگان و جورج دابلیو. بوش پدر باختند و در نتیجه رنالد ریگان برای بار دوم به ریاست جمهوری آمریکا رسید.

مشاور حقوقی وزارت امور خارجه آمریکا – هارولد هانگجو کا - روز ششم فروردین در نشست سالانه جامعه آمریکائی حقوق بین الملل در واشنگتن، در باره استفاده کشور متبوعش از نیرو در لیبی گفت « در روز 19 مارس ( شنبه 28 اسفند ) به دستور پرزیدنت اوباما نیروهای نظامی آمریکا در جهت امنیت ملی و مصالح سیاست خارجی آمریکا حمله هائی را در جهت اعمال قطعنامه شمار 1973 شورای امنیت سازمان ملل متحد شروع کردند. این حمله ها در طبیعت، مدت و همچنین وسعت خود محدود خواهد بود".

مشاور حقوقی وزارت امور خارجه آمریکا سخنان خود را با این اشاره به پایان رساند که « در مجموع، اقدامات نظامی ایالات متحده آمریکا در لیبی قانونی هستند».

XS
SM
MD
LG