باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا عبور برزیل از دیکتاتوری در چندین دهه پیش را ستود و گفت مردم برزیل نشان دادند که چگونه یک قیام مردمی می تواند منجر به تشکیل یک دمکراسی قوی شود.
آقای اوباما این سخنان را روز یکشنبه از ریودوژانیرو، محل اعتراض های مردم برزیل در سال ١٩٨٤ که به دیکتاتوری نظامی بیست ساله در این کشور آمریکای جنوبی پایان داد، ایراد کرد.
باراک اوباما گفت برزیل نمونه ای برای جهان عرب و دیگر مناطق جهان است از این که چطور حاکمیت دیکتاتوری در یک کشور می تواند به دمکراسی برسد، و این که چطور «تغییرخواهی که در خیابان ها جوانه می زند، می تواند یک شهر، یک کشور و جهان را دستخوش تغییر کند».
دیدار رئیس جمهوری آمریکا از برزیل روز شنبه آغاز شد. برزیل اولین توقفگاه باراک اوباما در سفر پنج روزه اش به سه کشور آمریکای لاتین است. این سفر همزمان است به اعمال سیاست پرواز ممنوع بر فراز لیبی و حمله نیروهای ائتلاف به مواضعی در این کشور برای جلوگیری از سرکوب معترضان لیبی به دست نیروهای معمر قذافی.
در روز شنبه، باراک اوباما با رئیس جمهوری جدید برزیل، دیلما روسف ، ملاقات کرد. برزیل هفته گذشته در جلسه رأی گیری و صدور قطعنامه پرواز ممنوع شورای امنیت سازمان ملل علیه لیبی حاضر نبود. کاخ سفید گفته است دو رهبر درباره شماری از همکاری های اقتصادی و بازرگانی و حمل و نقل هوایی تبادل نظر کردند.
باراک اوباما گفت او و رئیس جمهوری برزیل معتقدند که این سفر «فرصتی تاریخی» است برای این که آمریکا و برزیل، دو دمکراسی بزرگ در نیمکره غربی کره زمین، درمسیری به سوی همکاری بیشتر پیش روند.
آقای اوباما در ادامه این سفر به شیلی می رود و السالوادور، سومین اقامتگاه این سفر است.