شادی مالکی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران، اعلام کرد که از مجموع ۸۰ هزار تاکسی فعال در پایتخت، تنها ۸۵۰ راننده زن مشغول به فعالیت هستند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، مدیرعامل تاکسیرانی همچنین اعلام کرد که با راهاندازی سامانههای تاکسی آنلاین، خدماتی همچون تاکسیهای مخصوص «بانوان، سالمندان و کودکان» به مجموعه خدمات تاکسیرانی افزوده خواهند شد.
لازم به ذکر است که رانندگان زن در این سامانهها تنها به مسافران زن سرویسدهی میکنند و دسترسی آنان به مشتریان بسیار محدودتر از مردان راننده است.
در بخش دیگری از این گزارش، مالکی به فرسودگی ناوگان تاکسیرانی تهران نیز اشاره کرد و گفت که بیش از نیمی از تاکسیهای شهر تهران فرسوده هستند.
او از برنامههای شهرداری برای نوسازی ناوگان و استفاده از خودروهای برقی خبر داد و افزود که تاکنون ۱۷۲ خودروی برقی وارد ناوگان شده و ۲۸۰۰ پرونده نوسازی تشکیل شده است. همچنین ۱۴۰۰ خودرو به رانندگان تحویل داده شده، با این حال کمبود تولید خودرو برای ناوگان عمومی همچنان چالشی جدی است.
در گزارش دیگری از خبرگزاری ایمنا، که چند سال پیش منتشر شده بود معصومه رضوانی یکی از رانندگان زن تاکسی، با بیان مشکلات شغلی، گفت که ظهور تاکسیهای اینترنتی باعث کاهش تقاضا برای تاکسیهای «ویژه بانوان» شده، زیرا قیمت پایینتر این تاکسیها برای مسافران جذابتر است.
او با اشاره به تبعیضهای جنسیتی گفت که هنوز بسیاری از مردم به رانندگان زن بیاحترامی میکنند و نگاههای منفی از سوی اطرافیان و حتی مکانیکها و تعویض روغنیها به رانندگان زن وجود دارد.
براساس گزارشها، مشکلات صنفی و معیشتی زنان راننده تاکسی علاوه بر ساعات طولانی کار در ترافیک شهری، نداشتن بیمه، امنیت شغلی و نهادهای صنفی است.