لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۶

جلسه ۱+۵ در بروکسل پیش از گفتگو با ایران


دیپلمات های ارشد ۶ قدرت جهانی روز چهارشنبه جهت آماده سازی برای دور بعدی گفتگوهای هسته ای با ایران که کمتر از دو هفته دیگر از سر گرفته خواهد شد، در بروکسل پایتخت بلژیک گرد هم آمدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جزئیات گفتگوهای نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ – ایالات متحده، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان – منتشر شده است، و کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آن جلسه را «مفید» ارزیابی کرد

ایران و ۶ قدرت جهانی در آذر سال گذشته موافقت کردند در طول ۶ ماه، با انجام اقداماتی مشخص و اعتمادساز، در راه تهیه یک توافق جامع و بلندمدت و رسیدن به راه حلی مسالمت آمیز برای پرونده هسته ای ایران گام بردارند. در این مدت گفتگوهای متعددی بین طرفین انجام شده و دور بعدی گفتگوها قرار است روز ۲۳ اردیبهشت‌ در اتریش برگزار شود.

به گزارش رویترز، نمایندگان ایران و گروه ۵+۱ قرار است در جلسه بعدی در وین، روند تهیه پیش نویس یک توافقنامه نهایی برای حل و فصل اختلاف ها بر سر فعالیت های هسته ایران را آغاز کنند؛ یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای مشکلی که گفتگو بر سر آن از یک دهه است ادامه دهد و می توانست تهدیدی برای گسترش درگیری ها در خاور میانه باشد.

این خبرگزاری همچنین به وجود نشانه هایی از طرف منابع دیپلماتیک اشاره می کند که حاکی از موفقیت گفتگوها، از ماه فوریه به این طرف، بر سر راکتور آب سنگین اراک است که یکی از مشکل ترین موارد مورد گفتگو بوده و مایه نگرانی غرب – به عنوان منبع احتمالی تولید پلوتونیم که می تواند برای ساخت بمب اتمی استفاده شود – بوده است.

میزان غنی سازی اورانیوم و تعداد سانترفوژها در تاسیسات هسته ای ایران نیز یکی از محورهای اساسی این مذاکرات است که مذاکره کنندگان باید در مورد آن به نتیجه ای قابل قبول برای دو طرف برسند. تهران اعلام کرده حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ فعال دارد که رویترز می گوید غرب احتمالا می خواهد این تعداد به «چند هزار» سانتریفوژ کاهش یابد.

بنابر گزارش رویترز، یکی از مذاکره کنندگان، که خواست هویتش فاش نشود، معتقد است که راضی کردن ایران برای کاهش تعداد سانتریفوژها به این حد٬ یک چالش بزرگ است و گفته: «این همان پرسش یک میلیارد دلاری است که باید تا غروب ۲۸ تیرماه در مورد آن تصمیم گرفت.»

دوره شش ماهه موقت مورد توافق ایران و گروه ۵+۱ که از آذر ۱۳۹۲ آغاز شده بود، ۲۹ تیر ماه به پایان می رسد
XS
SM
MD
LG