کره شمالی ضمن ابراز نارضایتی از تحریمهای جدید ایالات متحده علیه برخی مقامهای رسمی این کشور، گفته است این تحریمها میتواند برنامه «خلع سلاح هستهای» شبه جزیره کره را «برای همیشه» متوقف کند. وزارت خزانهداری ایالات متحده هفته گذشته اعلام کرده بود سه فرد مرتبط با کره شمالی را تحریم کرده است.
وزارت خارجه کرهشمالی در بیانیه خود نوشت این تحریمها نمیتواند با ایجاد فشار بر پیونگ یانگ باعث شود که این کشور دست از برنامه هستهای خود بکشد.
پیشتر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفته بود ایالات متحده برای گفتوگوهای مربوط به عاریسازی کره شمالی از سلاحهای هستهای، «هیچ عجلهای» ندارد.
ایالات متحده دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد سه مقام رسمی کره شمالی را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرده است. یکی از این افراد، از نزدیکترین مشاوران کیم جونگ اون رهبر کره شمالی است. آمریکا میگوید ریونگ هائه چوئه ریاست سازماندهی حزب کارگر کره شمالی را بر عهده دارد.
دو مقام دیگر، کیونگ تائک جونگ وزیر امنیت، و کوانگ هو پاک رئیس بخش تبلیغات دولت کرهشمالی هستند.
کره شمالی سالها به دلیل برنامه ساخت سلاحهای هستهای خود تحت تحریمهای آمریکا قرار داشت، اما جنگ لفظی میان دو کشور با روی کار آمدن دونالد ترامپ شدیدتر شد. اما کمی بعد، دو کشور با هم مذاکره و رهبران آنها بطور مستقیم با یکدیگر دیدار کردند.
پرزیدنت ترامپ پیش از این خبر داده بود که احتمال دارد در یکی از ماههای ژانویه یا فوریه آینده بار دیگر با کیمجونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کند. او گفته بود سه مکان برای این دیدار در دست بررسی است؛ اما از نام بردن این مکانها خودداری کرد.
قرار بود ماه گذشته وزیر خارجه آمریکا با کیم یونگ چول از اعضای عالیرتبه حزب کمونیست کره شمالی دیدار کند، اما این دیدار به شکل ناگهانی لغو شد.
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده شهریور ماه سال جاری خبر داده بود که کره شمالی پذیرفته است تا پایان سال ۲۰۲۱ تمام سلاحهای هستهای خود را از میان ببرد.
آمریکا در حال حاضر شدیدترین تحریم ها را علیه کره شمالی اعمال می کند، اما از خرداد گذشته که رهبران دو کشور دیدار کردند، تنها چند تحریم مرتبط با کره شمالی اعمال شده است.
کره شمالی پیشتر از آمریکا خواسته بود تحریم ها علیه این کشور را لغو کند. آمریکا بارها گفته است تا برچیدن برنامه موشکی و هسته ای پیونگ یانگ، تحریم ها را بر نمی دارد.
کره شمالی و آمریکا سال گذشته تا نزدیک یک درگیری نظامی پیش رفتند، اما سرانجام رهبران دو کشور در سنگاپور دیدار کردند. آمریکا به کره شمالی پیشنهاد داد در صورت کنار گذاشتن برنامه هسته ای و موشکی خود، از کمک های ایالت متحده برخوردار شود.