در اقدامی کم سابقه، یک مرد ۶۰ ساله از کره جنوبی که به صورت غیر قانونی به کره شمالی رفته بود از راه مرز پانمونجوم به کشورش بازگردانده شد.
از سال ۱۹۵۳ و پایان جنگ کره که مرز دو کشور شبه جزیره کره بسته شد، این دومین بار است که دولت کره شمالی به شهروند کره جنوبی که غیرقانونی از مرز دو کشور وارد شمال شده است، اجازه می دهد به جنوب بازگردد.
در سال ۲۰۱۱ نیز چنین موردی روی داده بود. در ۷ دهه گذشته بیش از ۴ هزار نفر از کره شمالی به جنوب پناهنده شده اند.
دولت کره جنوبی از همسایه شمالی به خاطر اقدام بشر دوستانه در مورد آزادی شهروند کشور قدردانی کرد.
در سئول، وزیر وحدت دو کره می گوید درباره عبور غیرقانونی شهروند کشور به شمال بررسی خواهد شد و اینکه وی چگونه به چنان اقدام خطرناکی دست زده بود.
دو کشور شبه جزیره کره هنوز از نظر تکنیکی در جنگند، چون به دنبال متارکه سال ۱۹۵۳ پیمان صلح امضا نکرده اند اما درسال جاری مناسبات دو همسایه رو به گرمی گذاشته و رهبران دو کشور دو بار با یکدیگر دیدار داشته و درباره روند صلح گفتگو کرده اند.
دیپلماتهای دو کره روز سه شنبه در مقر فرماندهی ملل متحد در مرز دو کشور دیدار کردند. در این دیدار سه جانبه که نماینده سازمان ملل متحد نیز حضور داشت، راههای غیرنظامی کردن مرز دو کره بررسی شد.
مرز ۱۶۰ مایلی میان دو کره که در پایان جنگ مشخص شد، سرتاسر استحکامات، سیم خاردار، مناطق مین گذاری شده و سنگر بندی هایی است که این مرز را نظامی ترین منطقه جهان ساخته است؛ هرچند نام آن منطقه غیر نظامی عنوان شده است.
گفتگوی دیپلماتها با هدف کاستن از سلاحهای سنگین در مرز، بازکردن مرز از طریق اتصال راه آهن و بازکردن جاده ها و برداشتن پستهای دیده بانی از دو طرف است.
یک روزنامه کره شمالی هشدار داده است مداخله آمریکا و ناخشنودی واشنگتن از گرمی مناسبات دو کره برای آمریکا پیامدهای ناگواری خواهد داشت.
این در حالی است که پرزیدنت ترامپ و رهبر کره شمالی خرداد ماه امسال با هم دیدار کردند. آمریکا وعده داده است در صورت خلع سلاح کره شمالی، به این کشور کمک کند.