در پی تازه ترین آزمایش موشک قاره پیما ی کره شمالی در سه شنبه شب، کارشناسان نظامی و فضائی با بررسی مسیر موشک می گویند اکنون تمامی خاک آمریکا در تیررس این موشک ها قرار دارند هر چند کره شمالی هنوز به فناوری سوارکردن کلاهک اتمی بر این موشکها و بازگرداندن سالم آنها به داخل جو زمین پس از فرستادن به فضا، دست نیافته است.
برد موشک هواسونگ-۱۵ به مراتب از برد موشکهای پیشین بیشتر بود و نشان داد که پیونگ یانگ در زمینه تامین سوخت این قبیل موشکها و افزایش برد آنها به پیشرفتهای گسترده ا ی دست یافته است.
به گزارش آسوشیتدپرس پیونگ یانگ می گوید این موشک قادر به حمل کلاهک های سنگین اتمی است و هر نقطه از کره زمین را میتواند هدف قرار دهد.
موشک تا ارتفاع ۴۴۷۵ کیلومتر اوج گرفته،۹۵۰ کیلومتر در پرواز بوده و همه این پرتاب و پرواز در مدت ۵۳ دقیقه صورت گرفته است.
دیوید رایت دانشمند فضائی آمریکا که فعالیت فضائی کره شمالی را زیر نظر دارد می گوید موشک با برد ۱۹ هزار کیلومتر اکنون واشنگتن پایتخت آمریکا را در تیررس دارد.
آسوشیتدپرس در گزارش خود می افزاید تکرار پی در پی خبر موفقیت پرتاب موشک قاره پیما در رسانه دولتی کره شمالی نشان می دهد که تحول مهمی روی داده و هر چند بخشی از سخنان مقامهای پیونگ یانگ خالی از بلوف نیست اما معلوم است که این کشور از مرحله آزمایش به مرحله تولید و به کارگیری موشک های قاره پیما وارد شده است.
زمان و مکان پرتاب موشک نیز اهمیت شایانی دارد. موشک این بار در شب و از سکوی سیار نزدیک پایتخت پرتاب شد و نشان داد که امکان حمله پیشگیرانه با هدف از بین بردن تاسیسات موشکی و اتمی این کشور منزوی بسیار بعید است.
مسئله جالب در این مورد اینکه ژاپنی ها پیش از پرتاب موشک توانسته بودند پیام های رادیوئی دایر بر نزدیک بودن آزمایش موشکی را ردیابی کنند که این نشان دهنده پیشرفت همسایگان کره شمالی در عملیات شناسائی و ردیابی فعالیت های موشکی همسایه کمونیستی است.
پیونگ یانگ مثل همیشه اعلام کرد موشک و بمب هسته ای تهدیدعلیه هیچ کشوری نیست و از این سلاح تنها برای دفاع از خود در برابر آنچه «باج گیری هسته ای» واشنگتن می نامد، استفاده خواهد شد.