دوازدهمین دوره جشنواره جهانی فیلم پیونگ یانگ در خانه فرهنگ خلق، تنها مرکز نمایش رویدادهای هنری جهانی در کره شمالی روز جمعه و با حضور کانگ نونگ سوی، وزیر فرهنگ این کشور بازگشایی شد. این جشنواره که هر دوسال یکبار در پیونگ یانگ برگزار می شود، فرصتی طلایی برای سینمادوستان و شهروندان این کشور است که تنها می توانند در روزهای این جشنواره به تماشای فیلمهای خارجی ای بنشینند که پس از پایان جشنواره هرگز در این کشور به نمایش درنخواهند آمد.
جشنواره جهانی فیلم پیونگ یانگ از سال 1987 آغاز به کار کرد؛ تا کمبود عدم شرکت فیلمهای ساخت این کشور به جشنواره های جهانی فیلم را تا حدودی جبران کرده باشد. زیرا کره شمالی در سال 1970 و پس از حضور ناموفق ساخته های سینمایی اش در جشنواره جهانی فیلم پراگ از شرکت در کلیه جشنواره های فیلم جهان خودداری کرد؛ هرچند فیلمهای دولت ساخته با سوژه های تکراری تعیین شده از سوی حزب ساخته های سینمایی این کشورند و مردم چاره ای جز تماشای این فیلمها ندارند؛ با این همه کیم جونگ ایل، رهبر این کشور آنگونه که خود نیز اعتراف کرده از شیفتگان سینه چاک سینمای جهان و یکی از بزرگترین مجموعه داران آثار سینمایی جهان بشمار می آید. با این همه، سینمای این کشور، گرفتار سانسور معمولی نیست؛ بلکه مرحله ای بالاتر از سانسور شدید، و آن: ساخت فیلم براساس فرمانهای حزب و در چارچوب طرحهای نوشته شده از سوی کارگزاران فرهنگی دولت است که سرگرم رهنمود نوشتن براساس دیدگاههای «رهبر محبوب» خود هستند.
جشنواره جهانی فیلم پیونگ یانگ اما جشنواره ای بدون تشریفات و زرق و برق ویژه و مرسوم در جهان است که از فرش قرمز، حضور ستارگان سینما و انبوه عکاسان دوروبر ستارگان سینما خبری نیست.
در این جشنواره هشت روزه که یک صد فیلم خارجی به نمایش در می آید، بیشتر بر فیلمهای سرگرم کننده و کارتونی در جهان متمرکز است؛ زیرا رهبر این کشور یکی از شیفتگان فیلمهای کارتونی نیز هست.
مراسم بازگشایی دوازدهمین دوره جشنواره فیلم پیونگ یانگ با نمایش یک مستند درباره فیلمهای این دوره از جشنواره و مروری بر جشنواره های پیشین همراه بود. در این جشنواره فیلمهایی از بریتانیا، بلژیک، ایتالیا، سویس، فرانسه، روسیه، چین، برمه، هندوستان و کامبوج به نمایش در می آیند.
دوازدهمین دوره جشنواره فیلم پیونگ یانگ که از جمعه 26 شهریور آغاز شده تا جمعه دوم مهر ادامه خواهد یافت