سه فیزیکدان بریتانیایی بطور مشترک برنده جایزه نوبل فیزیک ۲۰۱۶ شدند. هر سه این فیزیکدانان در دانشگاه های آمریکایی کار می کنند و به خاطر فاش کردن اسرار ماده عجیب، این جایزه معتبر را به خود اختصاص دادند.
این جایزه که مبلغ آن هشت میلیون کرون سوئد - برابر با ۹۳۱ هزار دلار - است، بنا بر میزان مشارکت این سه دانشمند بین آنها تقسیم شده است: نیمی از آن به دیوید تولس از دانشگاه واشنگتن رسید و نیم دیگر بین دانکن هالدین از دانشگاه پرینستون و مایکل کاسترلیتز از دانشگاه براون تعلق گرفت.
بنیاد نوبل روز سه شنبه در بیانیه ای گفت: «برندگان امسال فیزیک در را به روی جهان ناشناخته گشودند که در آن ماده می تواند ابعاد عجیبی داشته باشد.»
این بیانیه گفت: «آنها با استفاده از روش های پیچیده ریاضی مراحل غیرمعمولی از ماده را آزمایش کردند مثل ابررساناها، ابرمایعات و یا نوارهای بسیارنازک مغناطیسی.»
به گفته یکی از اعضای کمیته نوبل، تحقیقات پیشروانه این سه فیزیکدان می تواند در نسل آینده ابزار الکترونیک و ابررساناها و یا حتی کامپیوترهای کوانتوم مورد استفاده قرار گیرد.
با آن که برندگان نوبل فیزیک عمدتا جزو جوانترین های این جایزه هستند اما برندگان امسال این جایزه استثنا به شمار می روند. تولس ۸۲ ساله، کاسترلیتز ۷۴ ساله و هالدین ۶۵ ساله است.