لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۶

نگرانی در مورد آزمایش اتمی کره شمالی و آمادگی پیونگ یانگ برای «پرتاب فضایی»


نگرانی در مورد آزمایش اتمی کره شمالی و آمادگی پیونگ یانگ برای «پرتاب فضایی»
نگرانی در مورد آزمایش اتمی کره شمالی و آمادگی پیونگ یانگ برای «پرتاب فضایی»

کره شمالی یک راکت سه مرحله ای را در تاسیسات جدید و پیشرفته تری رو به دریای زرد روی سکوی پرتاب قرار داده است. پیونگ یانگ قصد دارد این راکت را که مقامات این کشور آنرا یک ماهواره مشاهده کره زمین می نامند، تا روز پنجشنبه پرتاب کند. شواهدی نیز مبنی بر آمادگی این کشور عقب مانده و فقرزده برای آزمایش سومین سلاحهای اتمی وجود دارند.

تصاویر ماهواره ای که هفته گذشته گرفته شد، کپه های خاکی را نشان می دهند که در نزدیکی یک تونل تازه حفر شده در محل ورودی نیروگاه آزمایش اتمی کره شمالی انباشته شده اند. خلاصه ای از گزارش اطلاعاتی امنیتی کره جنوبی و عکسهایی که صدای آمریکا به آنها دست یافته است، نشان می دهد که حفاری در محل تاسیسات پونگی ری در مراحل نهایی قرار دارد.

تحلیلگران می گوید پیونگ یانگ می خواهد به جهان نشان دهد که هر گاه تمایل داشته باشد از توانایی انجام یک آزمایش اتمی برخوردار است.

در همین ضمن، کره شمالی یک راکت «اونها ۳» را در یک تاسیسات جدید روی سکوی پرتاب قرار داده است. به نظر می رسد این راکت بسیار به موشک بالستیک سه مرحله ای شباهت دارد که با سوخت مایع کار می کند و ۳ سال پیش نیز بر فراز آسمان ژاپن پرتاب شد.

ایالات متحده، کره جنوبی، اتحادیه اروپا و ژاپن تصمیم کره شمالی برای پرتاب موشک را محکوم کرده و گفته اند که این اقدام پیونگ یانگ خلاف تحریمهای سازمان ملل متحد است که این کشور را از استفاده از فن آوری موشک بالستیک منع می کند.

ژانگ میونگ ژین، مدیر کل مرکز پرتاب این راکت می گوید پرتاب ماهواره به فضا حق مسلم کره شمالی است.

ژانگ که با خبرنگارانی که به محل پرتاب راکت برده شده بودند، صحبت می کرد می گوید در مذاکرات اخیر بین دولت وی و مقامات ایالات متحده، کره شمالی موضع خود در قبال مهلت قانونی برای پرتاب موشکهای دوربرد را روشن کرد اما این امر مشمول ماهواره ها نخواهد شد.

بائک سونگ ژو، پژوهشگر ارشد «موسسه تحلیل دفاعی کره» در سئول می گوید دانشمندان پیونگ یانگ از آخرین تلاش برای قرار دادن ماهواره در فضا زمان زیادی در اختیار داشته اند تا تواناییهای بالستیک خود را توسعه دهند.

بائک می گوید کره شمالی ضمناً با ایران هم فن آوری تبادل کرده است. ایران سه پرتاب ماهواره موفق را پشت سر گذاشته است. بائک می گوید مهندسان کره شمالی بسیار مطمئن هستند که سومین پرتاب ماهواره آنها موفق خواهد شد.

پس از دومین پرتاب موشک و آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۹، تحریمهای بین المللی بیشتری بر این کشور اعمال شد.

XS
SM
MD
LG