با اوج گيری بحران ناشی از شنود غيرقانونی تلفن ها در بريتانيا از سوی برخی روزنامه ها، رئيس پليس لندن و نيز دستيار نزديک او ازمقام خود کناره گيری کردند و ديويد کامرون نخست وزير، سفرخود به آفريقا را کوتاه می کند تا دربازگشت به لندن راهی برای برون رفت از بحران پيدا کند. ديويد کامرون بنا به گزارش ها روز چهارشنبه به لندن باز می گردد تا برای بحرانی که پای چند تن از نزديکان وی هم بدان کشانده شده است راه چاره ای پيدا کند. در همين حال پال استيفنسن، رييس پليس لندن بزرگ، روز يکشنبه با اشاره به بحران شنود رسانه ای از سمت خود استعفا داد. رسانه های لندن پليس را به کم کاری در زمينه خطای دست اندرکاران روزنامه نيوز آو د ورلد سرزنش می کنند. رييس پليس در اعلاميه استعفای خود با اشاره به اينکه او کار خطايی نکرده است گفت: «بگذاريد آشکارا بگويم. من و همه آنها که مرا می شناسند در صداقت کامل من ترديد نکرده اند.هميشه آرزو می کنم کاش امور به گونه ديگری پيش می رفت اماهرگز در صداقت خودم کمترين ترديدی نداشته ام.»
رييس پليس لندن گفت نمی خواهم انتقادها از من، پليس را از ماموريت اصلی اش بازدارد به همين سبب ترجيح می دهم ازکار کناره بگيرم.
پليس بريتانيا از سوی رسانه ها و افکارعمومی متهم شده است که ازخبرنگاران نيوز او د ورلد، نشريه ای که هفته پيش تعطيل شد، رشوه می گرفته و به همين سبب موضوع شنود تلفن های مردم را جدی دنبال نکرده است.
نيوز آو د ورلد متهم است که با شنود غيرقانونی تلفن صدها چهره مشهور درميان هنرمندان و سياستمداران، قزبانيان جنايت و نيز روزنامه ها ی رقيب، داستان های پرآب و تاب تهيه می کرده است.
روز يکشنبه و پيش از اعلام استعفای پال استيفنسن، ربه کا بروکس، سردبير روزنامه تعطيل شده بازداشت شد. ربه کا بروکس يکی از مهره های کليدی در امپراتوری رسانه ای روپرت مورداک، غول رسانه ای غرب به شمار می رفت.خانم بروکس چند ساعت بعد با سپردن وثيقه آزاد شد. وی از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ سردبير نيوز آو د ورلد بود، سالهايی که گفته می شود شنودهای غير قانونی انجام شده است. خانم بروکس می گويد ازتخلف ها اطلاعی نداشته است. اما، کن اولتّا، منتقد رسانه ای، اين حرف ربه کا بروکس را قبول ندارد و می گويد: «امکان ندارد يک خبرنگار يک صفحه پر، از نوع داستان هايی که نيوز آو د ورلد چاپ می کرد ببرد پيش سردبير و سردبير از او نپرسد اين اطلاعات را چگونه به دست آوردی؟ منبع تو دراين روايت ها کيست؟»
درآمريکا اداره آگاهی فدرال- اف بی آی- تحقيق دراين باره را آغاز کرده است که آيا رسانه های روپرت مورداک درآمريکا اقدام به شنود غيرقانونی تلفن بستگان قربانيان حمله های تروريستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و يا اقدام به رشوه دادن به پليس کرده است يانه.