سالها در مدارس آمریکا یک جوک درباره سیاره اورانوس و اینکه بوی تخم مرغ می دهد، مایه خنده بود. اما این تئوری که سالها موجب خنده شاگردان مدرسه می شد، اکنون ثابت شده که حقیقت دارد.
دانشمندان با استفاده از یک تلسکوپ بزرگ در ارتفاعات کوه آتشفشانی «مائونا کیا» در هاوایی، کشف کرده اند که هفتمین سیاره از سمت خورشید با ابری تشکیل یافته از گاز سولفید هیدروژن احاطه شده که بوی تخم مرغ گندیده و باد شکم می دهد.
این مطالعه توسط پژوهشگران مؤسسه فناوری کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، و دانشگاه لستر بریتانیا انجام گرفته که در ژورنال «نیچر استرانومی» به چاپ رسیده است.
«پتریک اروین» از دانشگاه آکسفورد نوشته است: «اگر یک انسان نگونبخت، روزی از میان ابرهای اطراف اورانوس بگذرد، با شرایط خیلی ناخوشایند و بدبویی روبرو خواهد شد.»
البته آن فرد مدت زیادی زنده نخواهد ماند تا آن را بو بکشد.
پروفسور اروین افزود: «خفگی و در معرض اتمسفری با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد زیر صفر قرار گرفتن که از گازهای هیدروژن، هلیم، و متان تشکیل یافته، خیلی جلوتر از بوی [این سیاره] کار خودشان را خواهند کرد.»
برغم مشاهده های پیشین با تلسکوپ های زمینی و تلسکوپ کاوشگر فضائی «وویجر ۲»، پژوهشگران نتوانسته بودند که ترکیبات اتمسفر اورانوس را مشخص کنند.
اطلاعات جدید با استفاده از طیف سنج تلسکوپ «جمینای شمالی» در هاوایی بدست آمده است.
این یافته ها می توانند به دانشمندان کمک کنند تا تشکیل اورانوس و سیاره های بیرونی دیگر را بهتر درک کنند.