شبکه تلویزیونی انبیسی نیوز در گزارشی با اعلام این مطلب که ایران، پس از چین، بالاترین آمار تلفات بر اثر ویروس کرونا در جهان را داشته، این پرسش را مطرح کرده است که شاید مقامات بهداشت ایران این بحران را به شکل حرفهای کنترل نمیکنند و یا از شفافیت در مورد ابعاد شیوع آن، خودداری میکنند.
این گزارش که روز سهشنبه پنجم اسفند منتشر شده میگوید با اعلام رسمی مرگ یک مبتلای دیگر در ساوه، رقم جانباختگان در ایران به ۱۶ تن رسیده است.
گزارش انبیسی میگوید طبق آمار رسمی، آمار تلفات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در چین دو درصد و در کره جنوبی یک درصد است؛ ولی ایران حدود ۱۶ درصد مرگ و میر نشان میدهد.
این شبکه به نقل از کارشناسان میگوید این احتمال وجود دارد که ایران به یکی از نقاط شیوع و گسترش این بیماری در خاورمیانه تبدیل شود.
این گزارش میگوید ایران یک هفته پیش اولین مورد مرگ را در قم گزارش کرد؛ ولی از آن زمان تاکنون، این ویروس به هفت استان دیگر نیز سرایت کرده است. در کشورهای عراق، کویت، عمان، و افغانستان هم موارد ابتلا مربوط به کسانی بود که به تازگی از ایران آمده بودند.
در شهر قم، محمد رضا قدیر، رییس دانشگاه علوم پزشکی این شهر، در تلویزیون دولتی ایران حاضر شده و گفت که وزارت بهداشت اجازه اعلام آمار دقیق شیوع در این شهر را نمیدهد.
نماینده قم در مجلس نیز روز دوشنبه ۵ اسفند ماه اعلام کرده بود که حدود ۵۰ نفر مبتلا به ویروس کرونا در قم جان خود را از دست دادهاند؛ آماری که وزارت بهداشت آن را تکذیب کرد.
به نظر میرسد جمهوری اسلامی این بار نیز در مقابل بحران، رویه همیشگی خود را درپیش گرفته است. مقامات رژیم که تا همین چند روز پیش حتی نگرانی برای شیوع کرونا در ایران را رد میکردند، با انتشار خبر مرگ دو فرد مبتلا به این ویروس در قم مجبور به اعتراف شدند.
ایالات متحده بارها سوءمدیریت، فساد مالی نهادینه، و غارت داراییهای ایران توسط وابستگان رژیم حاکم بر این کشور را محکوم کرده و آنها را از جمله عوامل اصلی مشکلات ایران و وضعیت نابسامان رفاهی مردم آن کشور دانسته است. از جمله چندی پیش مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در چند توئیت درباره مقامهای جمهوری اسلامی گفته بود که آنها به جای کمک به مردم درگیر فساد شدهاند.