لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۹

ارکستر ملی ایران پس از دوسال سکوت


ارکستر ملی ایران پس از دوسال سکوت
ارکستر ملی ایران پس از دوسال سکوت

نشست خبری ارکستر ملی ایران ۲۸ آذرماه در تالار وحدت برگزار شد و علی ترابی سرپرست دفتر موسیقی، چهار عضو جدید شورای فنی و رهبر ارکستر ملی ایران به پرسش های خبرنگاران پاسخ دادند.

این نشست خبری نشانه ای به آغاز به کار دوباره ارکستر ملی ایران نیز بشمار می آید که تمرینات آن زیر نظر شورای فنی شامل هوشنگ ظریف، حسین علیزاده، ارسلان کامکار، فردین خلعتبری و علی ترابی از اول دی ماه آغاز خواهد شد. به این ترتیب نام ایران از لیست کشورهای بدون ارکستر ملی خارج خواهد شد.

وزارت ارشاداسلامی وعده عدم دخالت در امور ارکستر ملی را داد

علی ترابی، سرپرست دفتر موسیقی تاکید کرد از این پس شورای فنی رهبر ارکستر را مشخص خواهد کرد و دفتر موسیقی نیز حکم رهبر را براساس این تصمیم گروهی اتخاذ می کند.

واگذاری حق تعیین رهبر ارکستر به شورای فنی در پی آن صورت گرفته که استادان موسیقی مخالف دخالت های غیرکارشناسانه وزارت ارشاد در جابجایی رهبر ارکستر و سایر امور فنی ارکستر ملی ایران بودند.

ترابی همچنین از تصویب بودجه ارکستر و ترکیب تازه اعضای ارکستر پس از تایید شورای فنی خبر داد و افزود قطعا رپرتواری برای آن در نظر گرفته می‌شود كه احتمال دارد نتیجه‌ی آن برای اجرای اسفندماه آماده شود، ولی هیچ تضمینی از الان وجود ندارد.

نماینده وزارت ارشاد همچنین افزود: «در تركیب جدید ما از نوازندگان و آهنگسازان درجه یك استفاده خواهیم كرد.»

نماینده ارشاد تایید کرد که اساسنامه ارکستر ملی ایران در سطوح بالاتری از دفتر موسیقی مورد تایید قرار گرفته و از ضمانت اجرایی بالایی برخوردار است و تغییرات در وزارتخانه ارشاد نمی تواند خدشه ای به فعالیت های شورای فنی و ترکیب ارکستر وارد کند.

ضرورت حضور نسل جوان

حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده برجسته ایران و عضو شورای فنی در این نشست با قدردانی از فرهاد فخرالدینی افزود هرآنچه در موسیقی حذف شود بی شک به ضرر موسیقی خواهد بود.

حسین علیزاده در تایید بردیا کیارس گفت با تصمیم گروهی شورای فنی ایشان به عنوان رهبر دائم اركستر ملی فعالیت خواهد كرد.

حسین علیزاده همچنین بر نوگرایی و جوانگرایی در اجراهای ارکستر ملی ایران تاکید کرد و افزود: «كار اركستر ملی صرفا تداعی خاطره نیست و ما باید یاد بگیریم كه به حضور نسل جوان توجه نشان دهیم و این جوانگرایی را به معنای درست آن در برنامه‌های اركستر ملی اتخاذ كنیم.»

خارج شدن از مسیر به دلیل سالها بی توجهی به موسیقی

حسین علیزاده از سالها بی توجهی و بی مهری به موسیقی یاد کرد و افزود: متاسفانه در تمام این سال‌ها نه تنها به آن بی‌توجهی شده، بلكه باعث شده‌اند كه موسیقی از مسیر خودش خارج شود. یك اركستر زمانی درست عمل می‌كند كه به لحاظ نوازنده با مهارت بالایی اداره شود و رهبر و آهنگساز تربیت‌شده‌ای داشته باشد، این فعالیت و فرهنگ‌سازی باید از سطح هنرستان‌های ما انجام شود و مسوولان ذیربط به دنبال تامین مایحتاج این حوزه باشد. كمبودها باید برطرف شود تا نوازنده‌ی ما روحیه‌ی كارمندی پیدا نكند. امروز باید بهترین امكانات را به اركستر داد تا درست فعالیت كنند و نیروی درستی را برای موسیقی كشور تربیت نماید.

حسین علیزاده افزود: اركستر ملی فقط موسیقی ملی نیست بلكه یك مساله‌ی ملی و میهنی محسوب می‌شود و اگر در كشوری اركستر ملی وجود نداشته باشد،یك بار ننگ برای آن ملت است.»

XS
SM
MD
LG