لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۰

بیش از ۱۲ هزار نفر خواستار شرکت در آزمون ورودی سازمان ناسا و سفر به فضا شدند


چهارشنبه آخرین مهلت ارسال درخواست داوطلبان، برای شرکت در دوره آموزشی بعدی سازمان ملی هوایی و فضانوردی آمریکا، یا «ناسا»، بود.

به گفته ناسا، این سازمان بیش از ۱۲ هزار درخواست برای شرکت در کلاس‌های فضانوردی خود دریافت کرده است. این بیشترین تعداد درخواست در ۳ سال اخیر است و نشان می‌دهد، بر خلاف ادعای برخی، آمریکاییان علاقه خود به فضا را از دست نداده اند.

از میان این داوطلبان، تعداد اندکی برای شرکت در این دوره برگزیده می شوند که ممکن است فضانورد مرد بعدی باشدکه روی ماه قدم می گذارد، یا نخستین فضانورد زنی باشد که به این کره می رود، یا فضانوردی بعدی باشد که برای مأموریت، به ایستگاه بین المللی فضایی اعزام می شود.

به گفته جیم بریدنستین، یکی از مدیران ناسا، این سازمان با برنامه «آرتمیس» وارد دوره جدیدی شده است و آنها برای این پروژه های اکتشافی جسورانه، بسیار هیجان زده هستند. او در ادامه یادآور می شود که فضانوردان دوره جدید «نسل آرتمیس» نقش مهمی در پروژه های اکتشافی در کره ماه و سیاره مریخ (بهرام) خواهند داشت.

«آرتمیس» نامی است که ناسا به دوران آینده کاوش‌های بزرگ فضایی خود داده است. در میان این ۱۲ هزار داوطلب، ممکن است نام‌های باشند که زمانی به اسطوره‌هایی مانند جان گلن، پروژه فضایی جمنای، نیل آرمسترانگ، و فضاپیمای آپولو تبدیل شوند.

سازمان ملی هوایی و فضانوردی آمریکا از تمامی ۵۰ ایالت ‌و ۴ نواحی زیرمجموعه ایالات متحده، درخواست‌نامه دریافت کرده است؛ ولی شانس متقاضیان برای برگزیده شدن و اعزام به فضا بسیار اندک است.

کمیته گزینش ناسا از میان این ۱۲ هزار متقاضی تنها ۱۲ نفر را برای شرکت در این دوره انتخاب می‌کند.

داوطلبان باید دارای مدرک کارشناسی ارشد در یکی از رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی، یا ریاضیات باشند.

کمیته گزینش ناسا، با بررسی صلاحیت متقاضیان در زمینه های مختلف، تعدادی را غربال می کند و برای انجام معاینات پزشکی و مصاحبه به مرکز فضایی جانسون در شهر هیوستون تگزاس می فرستد.

به عبارت دیگر، این یک باشگاه کوچک با اعضای بسیار محدود است. ناسا از دهه شصت میلادی تاکنون، فقط ۳۵۰ فضانورد را تربیت کرده است، ولی در حال حاضر ۴۸ فضانورد در دوره های آموزشی آن شرکت دارند.

وقتی در نهایت داوطلبان برای شرکت در این دوره برگزیده می شوند، باید به مدت ۲ سال در کلاس‌های مختلفی شرکت کنند تا مهارت‌های لازم برای پرواز، فضاپیمایی، و روباتیک (از شاخه های جدید مهندسی) را کسب کنند.

آنها باید توانایی های خود در اموری چون رهبری و کار گروهی را نیز به آموزگاران کلاس‌ها نشان دهند؛ چون این دو موضوع از ویژگی های ضروری برای زندگی در ایستگاه بین المللی فضایی، سفر به ماه، یا مأموریتی طولانی در راه مریخ است.

یاسمین مقبلی در کنار پدر و مادرش
یاسمین مقبلی در کنار پدر و مادرش

یاسمین مقبلی نخستین فضانورد ایرانی آمریکایی ناسا است. او اخیرا دوره آموزشی دو ساله ناسا را با موفقیت پشت سرگذاشت.

ناسا انتظار دارد نامزدهای خود برای مأموریت های فضایی این سازمان را در تابستان ۲۰۲۱ معرف کند تا برای برنامه های اکتشافی آینده، از جمله اعزام به کره ماه در سال ۲۰۲۴ و سفر به سیاره مریخ در ده سال آماده شوند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG