لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۳

نگرانی دانشمندان در مورد فرود مریخ نورد ناسا


آژانس فضانوردی ایالات متحده خود را برای اعزام جدیدترین مریخ نورد خود آماده می کند. مریخ نورد ««Curiosity»» روز ٦ اوت بر این سیاره سرخ قدم خواهد گذاشت.

ورود این مریخ نورد به سیاره مریخ و فرود آن برای مهندسان ناسا یک کابوس دهشتناک و پروژه ای نگران کننده است، به ویژه به این دلیل که ارسال سیگنال های مریخ نورد از این سیاره سرخ به زمین با ١٤ دقیقه تاخیر همراه خواهد بود. اگر فرود مریخ نورد «Curiosity» با موفقیت انجام شود، این ششمین سفینه فضایی ناسا خواهد بود که بر سیاره سرخ فرود آمده است.

«Curiosity» از دل سفینه فضایی ٢̷٥ میلیارد دلاری بیرون آمده است که در لابراتوار علوم مریخ ساخته شد و در ماه نوامبر از روی موشک «Atlas V» به فضا پرتاب شد.

این مریخ نورد با سرعتی حدود ٥٦٠ میلیون کیلومتر به سمت و مقصد خود در سیاره سرخ در حرکت بوده است.

آشوین واساوادا، دانشمند و معاون مدیر پروژه می گوید «Curiosity» «ماشینی است که دانشمندان مریخ رویای آن را دارند. این مریخ نورد نه تنها از نظر فنی توانمندترین کاوشگری است که به سیاره دیگری اعزام شده، بلکه در واقع از نظر علمی نیز تواناترین و پیشرفته ترین جستجوگری است که تا به حال به فضا پرتاب کرده ایم».

«Curiosity»، همانگونه که در انیمیشن ناسا نیز مشاهده می شود، زمانی که با جو مریخ برخورد می کند، با سرعتی معادل ٢٠ هزار کیلومتر در ساعت سفر خواهد کرد. این مریخ نورد فقط هفت دقیقه فرصت خواهد داشت تا برای یک فرود آرام سرعت خود را کاهش دهد. مهندسان ناسا در این مرحله قادر نخواهند بود تا سرعت و یا عملکرد این مریخ نورد را کنترل کنند و یا حتی در زمان واقعی شاهد آن چه که روی می دهد، باشند. آن ها این مرحله زمانی را «هفت دقیقه وحشت» می خوانند.

در بهترین شرایط، زمانی که چتر نجات اعزام می شود، موتورها فرود بسیار قدرتمند و سنگینی خواهند داشت.

مریخ نورد «Curiosity» روی کابل روی سطح مریخ فرود خواهد آمد و بعد رها می شود و بخش موشک متصل به آن منفجر خواهد شد.

«Curiosity» به اندازه یک ماشین کوچک است و هفده دوربین به آن وصل شده اند. این مریخ نورد بسیار بزرگتر از بقیه است و می تواند روزی دویست متر راه برود و با انرژی هسته ای یک لابراتوار متحرک کار می کند.

این مریخ نورد از راه دور کنترل می شود و می تواند نمونه های خاک و سنگ را گردآوری کند و با دستگاه ها و تجهیزاتی که به همراه دارد، آن ها را تحلیل کند.

واساوادا شرح می دهد هدف دانشمندان ناسا این است که ببینند این منطقه تاکنون از شرایط زیست محیطی برای رشد حیات میکروبی برخوردار بوده است یا خیر. او می گوید «این ماموریت در واقع برای محیط قابل زیست است و نه برای یافتن حیات».

گروهی متشکل از دانشمندان آژانس فضایی محل فرود این مریخ نورد را که در دامنه کوهستانی در درون گودال عمیقی به نام «گیل کریتر» و به پهنای ١٥٠ کیلومتر است، انتخاب کردند. هر لایه از صخره های این منطقه حاوی کلیدهای تحول این سیاره هستند.

«Curiosity» درطی ماموریت خود در مورد بافت خاک سطح مریخ، آب و هوا و سطوج رادیواکتیو مریخ تحقیق خواهد کرد. انتظار می رود ماموریت این مریخ نورد حدود دو سال زمین باشد که معادل یک سال مریخی است.
XS
SM
MD
LG