انجمن قلم آمریکا روز پنجشنبه ۱۸ ماه مه، جایزه «آزادی نگارش» را به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران اهدا کرد.
سوزان نوسل، مدیرعامل انجمن قلم آمریکا در بیانیهای گفته بود: «نرگس محمدی به دلیل شجاعت و مقاومت تسلیمناپذیرش در برابر تلاش مصمم دولت ایران برای ساکت کردن او، برای سراسر جهان الهامبخش است.»
او در حاشیه این مراسم نیز به صدای آمریکا گفت: «نرگس محمدی یک مثال فوقالعاده از استقامت و شجاعت ایرانی است.»
تقی رحمانی فعال سیاسی و اجتماعی و همسر «نرگس محمدی» با حضور در واشنگتن به نیابت از همسرش جایزه«آزادی نگارش» را دریافت کرد.
آقای رحمانی به خبرنگار صدای آمریکا گفت: «جایزه انجمن قلم آمریکا متعلق به تمام زنان و مردان ایرانی است که برای آزادی بیان تلاش میکنند»
جایزه «پن باربی» به نویسندگانی تعلق میگیرد که به دلیل فعالیتهایشان تحت تعقیب قرار گرفتهاند. دریافتکنندگان قبلی این جایزه ولادیسلاو یسیپنکو، روزنامهنگار مستقل اوکراینی و شو ژیونگ، فعال چینی بودهاند.
خانم محمدی ۵۱ ساله سابقه طولانی در حبس و مجازاتهای سخت از جمله شکنجه و سلول انفرادی دارد. او در سال ۲۰۲۰ پس از تحمل ۸ سال و نیم زندان آزاد شد اما اکنون در حال گذراندن بقيه حکم ۱۶ سال حبس در زندان اوین است.
روز ۱۲ اردیبهشت امسال نیز نرگس محمدی که زمانی نایب رئیس کانون توقیف شده مدافعان حقوق بشر بود، همراه با نیلوفر حامدی و الهه محمدی برنده جایزه جهانی آزادی مطبوعات از یونسکو شد.
در مراسم سالانه انجمن قلم آمریکا در نیویورک از سلمان رشدی هم تجلیل شد.
این اولین حضور او در انظار عمومی پس از مضروب شدن با ضربات مکرر چاقو و بستری شدن در بیمارستان در ۹ ماه قبل است.این نویسنده بریتانیایی-آمریکایی در تابستان سال گذشته با سلاح سرد از سوی مردی به نام هادی مطر که تحت تاثیر فتوای روحالله خمینی بود، هدف حمله قرار گرفت و یک چشمش را از دست داد.