لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۹

کشف ژن مربوط به نارسایی نزدیک بینی چشم انسان


کشف ژن مربوط به نارسایی نزدیک بینی چشم انسان
کشف ژن مربوط به نارسایی نزدیک بینی چشم انسان

پژوهشگران استرالیایی ژنی را کشف کرده اند که عامل اصلی نزدیک بینی چشم انسان است.

این دانشمندان با تکمیل یک پروژه بین المللی تحقیقات ژنتیک روی سیزده هزار دوقلو، ژنی را شناسایی کرده اند که عامل معمول ترین اختلال نزدیک بینی چشم انسان است.

در نزدیک بینی چشم، نور به جای تمرکز بر سطح شبکیه، در بخش جلویی آن متمرکز می شود و در نتیجه افراد نزدیک بین برای خواندن علائم بزرگراه ها و دیدن اشیا در فاصله دور با دشواری روبرو می شوند.

پروفسور دیوید مک کی، چشم پزشک « موسسه چشم لاینز » در غرب استرالیا و یکی از پژوهشگران این پروژه با گروه پژوهشگران استرالیایی و نیز با همکاری مشترک گروه تحقیقاتی لندن، این ژن را کشف کرده اند.

پروفسور مک کی گفته است ما حدود ششصد هزار نشانگر «دی ان ای» را تحلیل کردیم و دریافتیم تعداد برخی از این نشانگرها در افراد نزدیک بین بیشتر از سایر افراد است.

وی می افزاید این ژن یکی از ده ها ژنی ست که باید برای کمک به حل معمای پیچیده نزدیک بینی شناسایی شود.

این محقق استرالیایی ابراز امیدواری کرده است این کشف بی سابقه به توسعه درمان های دارویی و فن آوری جدید برای شناسایی عوامل خطرناک برای نزدیک بینی و بررسی ضرورت استفاده از عینک کمک کند.

بنا به گفته دکتر مک کی، سه میلیون استرالیایی نزدیک بین هستند و این عارضه سراسر قاره آسیا، به ویژه کشورهای تایوان، سنگاپور، هنگ کنگ و شهرهای بزرگ در حال توسعه چین را فرا گرفته است.

پژوهشگران دریافته اند اکثر دانش آموزان پس از اتمام دوره دبیرستان نزدیک بین می شوند و به عینک احتیاج خواهند داشت.

پروفسور مک کی گفته است: «نزدیک بینی پدیده ای ست که طی پنجاه سال گذشته شایع شده و هنوز دلایل اصلی شیوع آن مشخص نیست، اما گمان می کنیم که مردم آسیای شرقی از نظر ژنتیکی بیشتر در معرض ابتلای به این نارسایی قرار دارند.»

محققان در این زمینه با اشاره به مسئله تامین عینک برای مبتلایان در آسیای شرقی، تاکید کرده اند درک مکانیسم ها و عوامل موثر در نزدیک بینی اهمیت ویژه ای دارد.

نتایج این پروژه تحقیقاتی بین المللی روز دوازدهم سپتامبر در تارنمای نشریه «Nature Genetics» منتشر شد. محققان « موسسه تحقیقات پزشکی کوئینزلند » نیز در این پروژه شرکت کرده بودند.


XS
SM
MD
LG